OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πόκκιας: Η ατζέντα θεμάτων στην προσεχή συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Για τα σημαντικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την προσεχή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, μίλησε ο γραμματέας της κ. Γιώργος Πόκκιας, στον Real Voice 99.5 και στην «Ανοιχτή Γραμμή» με την Δέσποινα Κουλούμπρη.

Ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Ρόδου αναφέρθηκε καταρχάς στις κοινωνικές δράσεις της ΠΕΔ:

«Οι κοινωνικές δράσεις συνεχίζονται, δεν σταμάτησαν ποτέ. Ολοκληρώσαμε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση 16 απινιδωτών στα 16 μικρότερα νησιά. Συνεννοηθήκαμε με την Κεντρική Ένωση Δήμων για την συλλογή της βοήθειας προς τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας που μαζεύτηκε από τους δήμους. Σήμερα τελειώσαμε και με την ανθρωπιστική βοήθεια κοντά στου 20 τόνους, που αντιπροσωπεύει τους δήμους ΡόδουΑγαθονησίουΤήλου και Λειψών που ταξιδεύουν ήδη προς το Μαρμαρίς».

Ο κ. Πόκκιας ανέλυσε και την προετοιμασία του συνεδρίου την ερχόμενη άνοιξη: «Στην ημερήσια διάταξη είναι η προετοιμασία του θεματικού συνεδρίου που είχαμε αποφασίσει να κάνουμε την άνοιξη. Θα έχει δύο κυρίως άξονες που θα κινηθούμε. Ο ένας είναι οι κοινωνικές δομές, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με την κοινωνική πολιτική στα νησιά μας. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας για να μπορέσει όλο το κοινωνικό αποτέλεσμα που παράγεται από τους φορείς να είναι μοιρασμένο και να απλώνεται σε όλα τα νησιά μας.  Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια που κάνουμε να συνεργαστούμε όλοι οι φορείς, για να παρέχουμε μεγαλύτερο πέπλο προστασίας στους αδύναμους συμπατριώτες μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο δεύτερο μεγάλο ζήτημα του συνεδρίου που θα αφορά την κατασκευή κατοικιών:

«Ο δεύτερος άξονας είναι η κοινωνική κατοικία. Έχουμε πάρει αποφάσεις να καταθέσουμε προτάσεις στην πολιτεία και σχεδιασμό για το πώς θα δημιουργήσουμε κοινωνικές κατοικίες στην ενδοχώρα των νησιών μας για να εξυπηρετήσουμε και νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια, που δυσκολεύονται πάρα πολύ με τις τιμές των ακινήτων ή των ενοικίων. Είναι και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δυσκολίας να προσελκύσουμε εργατικό δυναμικό για τον τουρισμό μας».

Παράλληλα ο γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε και στην αντισεισμική θωράκιση των νησιών μας:

«Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η αντισεισμική θωράκιση των νησιών μας, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς στις γειτονικές χώρες. Ζητήματα που πρέπει να δούμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ευχόμενοι να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοιους κινδύνους, αλλά είναι καλύτερα να προλαμβάνουμε από το να θεραπεύουμε» είπε και συνέχισε αποκαλύπτοντας και τη συμβολή του σεισμολόγου κ. Ευθύμιου Λέκκα προς αυτή την κατεύθυνση: «Στη συνεδρίαση θα είναι και ο κ. Λέκκας, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία και θα καταθέσει και εισήγηση. Θα κατατεθεί πρόταση για την επικαιροποίηση των αντισεισμικών σχεδίων στα νησιά μας. Σε κάποια νησιά υπάρχουν, αλλά χρειάζονται βελτίωση γιατί είναι σχέδια πριν από 20 – 25 χρόνια».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Πηγή realvoice995.gr

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice