OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αττική: Νέα απορριμματοφόρα & καφέ κάδοι βιοαποβλήτων στον Δήμο Αχαρνών

Ακόμα 3 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, επιπλέον των 2 που είχαν ήδη παραδοθεί το 2022, και 1.400 ειδικοί καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων παραδόθηκαν στον Δήμο Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής. Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μέχρι τώρα σε όλη την Αττική έχουν παραδοθεί 150 οχήματα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 39.218 μικροί και μεγάλοι καφέ κάδοι. Μέχρι το τέλος του 2023, θα έχουν παραδοθεί συνολικά 200 οχήματα και 50.000 καφέ κάδοι. Ο εν λόγω εξοπλισμός διανέμεται στους Δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από Ευρωπαϊκά κυρίως Προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους Δήμους και τους πολίτες.

Κατά την τελετή παράδοσης, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός, επεσήμαναν ότι στην Περιφέρεια Αττικής, όσον αφορά στα ζητήματα της ανακύκλωσης, ενισχύουμε τους Δήμους παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, δίνοντας έτσι στους πολίτες την ευκαιρία να συμβάλουν σε μια καθαρότερη, μία πράσινη Αττική.

Πληροφορίες για το τί ρίχνουμε στο καφέ κάδο, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.edsna.gr/choristi-syllogi-apovliton/

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τιμά την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

otavoice

O Δ. Ηρακλείου Αττικής προσφέρει ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

otavoice

Π.Κρήτης: Υπογραφή Σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών της Π.Ε. Λασιθίου

otavoice

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης

otavoice

Π.Ι.Ν: Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το ΤΕΕ Κέρκυρας

otavoice

Π.Π: Σύσκεψη Εργασίας Δ. Πτωχού με Δημάρχους – Νέο Place Brand και προγράμματα ανάπτυξης

otavoice