OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καλαμαριάς: Ενημερωτική εκδήλωση για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων

Με όραμα μία κοινωνία μηδενικών αποβλήτων

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Δημοσιογράφο Νίκο Αβουκάτο και τη “RETHINK” διοργανώνουν την Tρίτη 7 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 13.00, στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων για τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (Zero Waste) – Περιβαλλοντική συμμόρφωση”.

Στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας η δεξαμενή σκέψης “Rethink” εστιάζει στην ορθή προσέγγιση διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, των ΑΕΚΚ και των βιοαποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης θα παρουσιαστούν η σημερινή κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις των αποβλήτων, ο καταμερισμός των ευθυνών και η περιβαλλοντική συμμόρφωση των πολιτών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το νέο σύστημα διαχείρισης του καφέ κάδου για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων.

Βασικός στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση αποβλήτων. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Μιχάλης Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε, Ιάκωβος Σαρηγιάννης.

 

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με την αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

2o Rethink _Just Go Zero

2o Rethink Forum Agenda

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice