OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ωρωπού: Ολοκληρώνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ η υπογειοποίηση δικτύου υψηλής τάσης στην Σφενδάλη

Το σπουδαίο έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Σφενδάλης Μαλακάσας Δήμου Ωρωπού ξεκίνησε σε χρόνο ρεκόρ χάρις τις ακούραστες προσπάθειες του αντιδημάρχου Μαλακάσας Γιώργου Παπαγιάννη αλλά και τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Μετά τη μεγάλη ζημιά που έγινε στις κολώνες του δικτύου υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στις αρχές Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μετά από πρόταση του αντιδημάρχου επικαιροποίησε το αίτημα υπογειοποίησης των καλωδίων σε τμήμα περίπου 2 χιλιομέτρων που περνάει μέσα από πυκνό δάσος της Μαλακάσας.

Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για υπογειοποίηση του δικτύου είναι βασική προτεραιότητα ώστε να μην επηρεάζεται από τις θεομηνίες και να μην αποτελεί κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς με ολέθριες συνέπειες. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς από τα μέσα Φεβρουαρίου και εντός των ημερών θα ολοκληρώσουν το έργο.

«Ολα αυτά τα αφήνουμε πίσω μας με αυτό το έργο. Όνειρο της Δημοτικής Αρχής αλλά και των κατοίκων είναι να υπογειοποιηθεί όλο το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο μας και όχι μόνο ώστε να ζούμε με ασφάλεια και χωρίς βλάβες, κομμένα ρεύματα, νερά και τηλέφωνα στις δύσκολες ώρες κάθε θεομηνίας. Θα ησυχάσουν οι συμπολίτες μας στη Σφενδάλη και στη Μαλακάσα και οι υποδομές θα λειτουργούν όπως πρέπει και με ασφάλεια ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, τις πτώσεις δέντρων ή τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ευχαριστούμε τον ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας αλλά και όσοι συνέβαλαν σε αυτό το σημαντικό έργο. Κάναμε και σε αυτόν τον τομέα μία καλή αρχή. Συνεχίζουμε», σχολίασε ο Γιώργος Γιασημάκης.

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice