OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Σύρου: Επείγουσα ενημέρωση για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων

Εν όψει της επικείμενης Πασχαλινής και θερινής περιόδου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» προτρέπουν να βοηθήσουν όλοι μαζί για την ομαλή λειτουργία της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών από τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις, ώστε να έχουμε ένα καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και στο λιμάνι.

Δυστυχώς, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υλικών προς ανακύκλωση σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στην οδό Σταματίου Πρωίου και Χίου, καθώς και στην πάροδο του πεζόδρομου της Πρωτοπαπαδάκη στην οδό Ανάφης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η εικόνα είναι δυσάρεστη, αφού η επιβάρυνση των οδών στα συγκεκριμένα σημεία είναι πολύ μεγάλη.

 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ενημέρωσε τους δύο Συλλόγους Επιχειρηματιών, οι οποίοι διαπίστωσαν από κοινού το πρόβλημα. Και οι τρεις φορείς Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Επισιτισμού «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» γνωρίζουν ποιοι επαγγελματίες αφήνουν στα σημεία τα υλικά αυτά, ωστόσο προβαίνουν σε ευγενική υπενθύμιση, χωρίς να θέτουν σε εφαρμογή τον κανονισμό καθαριότητας.

Ως προς τούτο, ενημερώνουν ότι: Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτοκιβώτια, χαρτόνια και υλικά συσκευασίας) περιλαμβάνει δύο δρομολόγια καθημερινά, το πρώτο από τις 08:00 έως τις 09:00 και το δεύτερο από τις 13:30 -14:00.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗ 13.30 ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αλλά χρησιμοποιούμε το σύστημα βυθιζόμενων κάδων της παραλίας.

Οι επιχειρηματίες παρακαλούνται να διαχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας. Ειδικότερα τα χαρτοκιβώτια και τα χαρτόνια συσκευασίας να είναι συμπιεσμένα και διπλωμένα, ώστε να είναι κλειστά για να μειώνεται ο όγκος τους και κατόπιν να τα βγάζουν έξω από τα καταστήματα τους.

Αν προκύψει κάποιο κατάστημα να έχει για ανακύκλωση κάποια υλικά εκτός των ωρών που θα περνάει το όχημα, παρακαλούνται οι έμποροι – επιχειρηματίες της περιοχής να το μεταφέρουν στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης και στο λιμάνι ή να το κρατήσουν στα καταστήματά τους μέχρι το επόμενο δρομολόγιο.

Σημειώνεται ότι στα ανωτέρω σημεία δε γίνεται συλλογή οικιακών απορριμμάτων. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μια καλαίσθητη εικόνα στους εμπορικούς δρόμους της Ερμούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιβεβαιωθήκαμε ότι η δημοτική αρχή “ΜΠΟΡΟΥΜΕ” ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων και 75 φορείς ενώνουν δυνάμεις για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας

otavoice

Δ. Κυθήρων: Εκλέχθηκαν ο Πρεόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας

otavoice

Δ. Τυρνάβου: Άμεση παρέμβαση για διακοπή ρεύματος σε σπίτι ΑμεΑ

otavoice

Συνάντηση εργασίας για την ανάπτυξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρουσιάζει μέρος της μελέτης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice