OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ζίτσας: Αγωγός φυσικού αερίου στη Ελεούσα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές των Ιωαννίνων

Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ξεκίνησαν από τη ΒΙ.ΠΕ. και εκτείνονται σε τμήμα της Ελεούσας, ικανοποιώντας  στην πράξη ένα αίτημα της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας που είχε τεθεί από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο σε συναντήσεις του με στελέχη της ΔΕΔΑ.

«Ένα αίτημα που είχα θέσει στα στελέχη της επιχείρησης κατά την επίσκεψή τους στη ΒΙ.ΠΕ. πέρσι το Φεβρουάριο, γίνεται δεκτό και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κατασκευάζεται το δίκτυο αγωγού διανομής αερίου από το ύψος της Φανερωμένης (παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας) έως τον κόμβο της πλατείας Δημαρχείου στην Ελεούσα» ανέφερε, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως η Δημοτική Αρχή Ζίτσας ζητούσε από τα στελέχη της ΔΕΔΑ να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό τους τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου  των οικισμών (Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς, Αμπελακίων, Γαρδικίου, Ζωοδόχου) απ’ όπου θα διέρχεται το δίκτυο, καθώς και των ενεργοβόρων Επιχειρήσεων (μεγάλες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις).

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλιάκος ανακοίνωσε πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τη ΔΕΔΑ προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες της επιχείρησης και ταυτόχρονα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο και να  συνδέσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους  με το φυσικό αέριο.

Σχετικά Άρθρα

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων φοιτητές και καθηγητές από το κινεζικό Πανεπιστήμιο της Sichuan

otavoice

100 χρόνια ΔΕΥΑ Λάρισας: Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών

otavoice

Στον Δήμο Αργιθέας ο Χάρης Δούκας για την στήριξη των ορεινών δήμων

otavoice

Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη

otavoice

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι θεσσαλικές γεύσεις στην Αθήνα

otavoice

Δήμος Πεντέλης: Οι Πολίτες Δικαιούνται να Γνωρίζουν

otavoice