OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Είμαι Γυναίκα! Είμαι Δυνατή!» Η ξεχωριστή εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Κεντρικές ομιλήτριες ήταν η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, η Ιρανή ακτιβίστρια και σκηνοθέτης Σεπιντέ Φαρσί, η ηθοποιός και π. υπ. ευρωβουλευτής Πέγκυ Σταθακοπούλου και η παιδοψυχολόγος Μαριαλένα Σοφιανού.

Την εκδήλωση συντόνισε η συνεπικεφαλής του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης “Lean in” και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου “Free Thinking Zone” Αρετή Γεωργιλή.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημ. Υγείας Σπύρος Μπερδέσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΝΦΝΧ Μιχάλης Ζαχαριουδάκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών που δημιουργεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, από την Εβίτα Αγαπητού και την Όλγα Κοτοπούλου, εκπροσώπους του φορέα.

Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση αλλά και η προβολή τριών βίντεο από ταινίες/ντοκιμαντέρ της Σεπιντέ Φαρσί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές απονομές σε γυναίκες κατοίκους της πόλης με πλούσια κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν  η Νίκη Καβακοπούλου (π. Αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»), η Ρούλα Κοσμά (π. Αντιδήμαρχος, δημοτική σύμβουλος από το 1991 – 2014, ιδ. της Παιγνιοθήκης ΑμεΑ του Δήμου), η Αρετή Κωστάκη (εργαζόμενη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας από το 2006) και η Γεωργία Χατζήβεη (παιδαγωγός, ιδ. του οργανισμού «Άνθρωποι Αγάπης»).

 

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice