OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γιώργος Ιωακειμίδης: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αττικής

Από τον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη στην κούρσα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήµαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής σε συνέντευξη Τύπου  που θα παραχωρήσει στις 13:00 στο  Village shopping and more στο Ρέντη.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου ο Γιώργος Ιωακειμίδης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον δημαρχιακό θώκο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη και την απόφασή του να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του. Ο μακροβιότερος δήμαρχος του λεκανοπεδίου, με παρουσία 40 ετών στην αυτοδιοίκηση εκ των οποίων τα 30 στη δημαρχία του δήμου, δήλωσε πως αποχωρεί προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα ως Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα  Γιώργου Ιωακειμίδη

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.
Πτυχιούχος  Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)

Δημιούργησε δικό του Τεχνικό Γραφείο στο Ρέντη, ασχολήθηκε με μελέτες/κατασκευές και παράλληλα για 15 χρόνια, δίδαξε το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας»  στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Από το 1994 και μέχρι σήμερα, (2023) υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος οχτώ (8) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά εκλογής 60% και άνω.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) τη διετία 1998-1999 και για περισσότερα από 20 χρόνια συμμετέχει ως Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των θεσμοθετημένων Επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της ως επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση».

Συμμετείχε επί σειρά ετών στα Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)  και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης  (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και υπήρξε μέλος της 4μελούς αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM)  και του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει δυναμικά στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Δ. Κω: «Αρνούμαστε να μας φορτώσουν τα σκουπίδια της Καλύμνου»

otavoice

Μεγάλη προσέλευση στη γιορτή της ΔΕΘ – Συνεχίζεται έως 15/9

otavoice

Δήμαρχος Ρόδου, Αλ. Κολιάδης: «Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα, αλλά η Ρόδος άντεξε»

otavoice

Μ. Μποκέας: «Χτίστε έναν κόσμο για όλους, χωρίς διακρίσεις κι αποκλεισμούς»

otavoice

Π.Δ.Ε: Έναρξη του 8ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Δόμησης στην Κοζάνη

otavoice