OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάρτηση Υπουργού Ναυτιλίας και του Δημάρχου Αστυπάλαιας

Συνάρτηση μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και του Δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Νικόλαου Κομηνέα  πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νησί της Αστυπάλαιας και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κομηνέας έθεσε το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ της ν. Αστυπάλαιας με την ν. Κάλυμνο. Ο Δήμαρχος επεσήμανε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης νησιωτικής σύνδεσης μεταξύ των 2 νησιών, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθώς η γραμμή έχει διακοπεί εδώ και 4 μήνες και πρότεινε λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
Επίσης ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας αναφέρθηκε στην αύξηση της χρονικής διάρκειας των 2 δρομολογίων του καταμαράν του ‘’Dodekanisos Seaways’’, ώστε αυτό να ξεκινάει την 1η Απριλίου και να τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου, καθώς η θέσπιση αυτού του δρομολογίου πριν από 2 χρόνια που μας συνδέει με την Κω – Ρόδο αφενός και Κω – Σάμο αφετέρου αποδείχθηκε λίαν επιτυχές.
Τέλος ο κ. Κομηνέας ζήτησε την εισαγωγή προς έγκριση από το Σ.Α.Σ. ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά δρομολογίου το οποίο θα συνδέει τα νησιά Κως ή Κάλυμνος με Αστυπάλαια και Σαντορίνη κατ’ ελάχιστον 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, ώστε να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στη διασύνδεση νησιών ανατολικών Κυκλάδων με τα Βόρεια Δωδεκάνησα, όπως και την αύξηση κατά 1 προσέγγιση από τον Πειραιά προς Αστυπάλαια και ιδανικά έως το νησί της Ρόδου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αιγάλεω: Συνεχής υποστήριξη στην κατάσβεση πυρκαγιών

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ροδιάς ο Μεν. Μποκέας

otavoice

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Τελετή ονοματοδοσίας του 3ου Γυμνασίου

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

otavoice

«Πλατεία Φιλάρετου» στην Πυλαία: Τη Δευτέρα 16/9 η τελετή ονοματοδοσίας

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Ενημέρωση για ξηράνσεις κλάδων ή ολόκληρων δένδρων μουριάς

otavoice