OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Για 6η φορά βρέθηκαν στην Αμοργό, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ)  βρέθηκε για 6η φορά στην Αμοργό στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «Αναγέννηση και Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από τις 7 έως τις 10 Απριλίου στο Κέντρο Υγείας Αμοργού είχαν τη δυνατότητα οι κάτοικοι του νησιού να εξεταστούν δωρεάν από τις εξής ειδικότητες: Ορθοπαιδικός, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος, Γενικός Χειρουργός, Ουρολόγος, Παιδίατρος, Οδοντίατρος,  Γενικός Ιατρός-Διαβητολόγος,  Ψυχολόγος-Παιδοψυλογός,  Διαιτολόγος.

Ο ιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση των πολιτών της Αμοργού. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 350 κάτοικοι και πραγματοποιήθηκαν 349 παρακλινικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Αμοργού ευχαρίστησε για την ευγενική χορηγία στην επίσκεψη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων το “AigialisHotel & Spa” για την μεταφορά των ιατρών από το λιμάνι Αιγιάλης στα Κατάπολα , το ζαχαροπλαστείο Τρατάρισμα για χορηγία γλυκισμάτων  και τις επιχειρήσεις «Rent & Go», «Diasino Car Rental» «Evdokia cars «για την χορηγία αυτοκινήτων για την μετακίνηση των ιατρών .

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε «Ευχαριστούμε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την Αναγέννηση και Πρόοδος για την συνεχή παρουσία και προσφορά τους στο νησί μας. Η αξία του Προγράμματος είναι ανεκτίμητη για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που αφορά τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία, με την παρουσία έμπειρων ιατρών τόσων ειδικοτήτων.»

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ρόδου: Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη

otavoice

ΠΣτΕ: Σχολικό βοήθημα 120 € μέσω της δράσης «αρχή…ΖΩ!»

otavoice

Εντυπωσιάζει η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Η δημοτική αρχή Ηλίδας, στους αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά

otavoice

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

otavoice

Ο δήμαρχος Σπάρτης στον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά

otavoice