OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πόρου: Νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις για αφαλάτωση και πυροπροστασία

Δύο νέες πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα μετά από αντίστοιχα αιτήματα του Δήμου.

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση ύψους 148.000€ για τη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης, η οποία εγκρίθηκε με Απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου & Νησ. Πολιτικής, καθώς και για την έκτακτη κατανομή Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ύψους 130.000€ για δράσεις πυροπροστασίας, η οποία εγκρίθηκε με Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών.

Με την πρώτη χρηματοδότηση, ο Δήμος μας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και 60.000€ από δικούς του πόρους, σκοπεύει να λειτουργήσει μονάδα αφαλάτωσης ήδη από το φετινό καλοκαίρι, ενώ με τη δεύτερη χρηματοδότηση, θα αναθέσει έκτακτες δράσεις πυροπροστασίας, όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2022 μετά από αντίστοιχη έκτακτη χρηματοδότηση που έλαβε.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, με Απόφαση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος, μαζί με 59 ακόμα Δήμους της χώρας, κηρύχθηκε σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας έως τις 18.6.2023, γεγονός που διευκολύνει την άμεση ανάθεση όλων των αναγκαίων δράσεων.

Η δημοτική αρχή Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα, τον Γεν. Γραμματέα Αιγαίου & Νησ. Πολιτικής κ. Εμμ. Κουτουλάκη και τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου για την άμεση και έγκαιρη ανταπόκρισή τους στις ανωτέρω ανάγκες του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice