OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πελοπόννησος: Παραδόθηκε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εγκαινίασε το αναβαθμισμένο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Καλλιανών, στην Δ.Ε. Στυμφαλίας, του Δήμου Σικυωνίων.

Στην εν λόγω υποδομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποίησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης, με προϋπολογισμό 339.000 ευρώ, “απολύτως απαραίτητο σε μια περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα, έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη σύντομη παρέμβασή του, τονίζοντας στη συνέχεια:

“Ο τομέας της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας αποτελούσε ανέκαθεν και αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την περιφερειακή Αρχή, η οποία έχει παρέμβει με έργα σε τουλάχιστον 10 Κέντρα Υγείας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες”.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κορινθία, ο περιφερειάρχης επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου -τόσο σε θέματα ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και αναβάθμισης των υποδομών του εν λόγω ιδρύματος, με διάθεση πιστώσεων συνολικού ύψους περί το 1 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, τόνισε ότι δρομολογούνται οι παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης επισήμανε και την δωρεά της επίπλωσης στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο από τον πρώην δήμαρχο Στυμφαλίας Κώστα Λέγγα.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice