OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΚΜ: Εργαστήριο Αμοιβαίας Μάθησης και Συν-Δημιουργίας

Εργαστήριο Αμοιβαίας Μάθησης και Συν-Δημιουργίας διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την CAPTAIN Coach Ι.Κ.Ε. στο πλαίσιο του έργου “XGain”, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 (ώρες 09.00 – 16.00) στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου).

Το συγκεκριμένο εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Enhancing CompetitivenessResilience and Sustainability of Remote FarmingForestry and Rural Areas through Holistic Assessment of Smart XGLastmile and Edge Solutions’ Gains” («Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας της απομακρυσμένης γεωργίας, της δασοκομίας και των αγροτικών περιοχών, μέσω της ολιστικής αξιολόγησης των ωφελειών των Smart XGLastmile και Edge λύσεων») με ακρωνύμιο “XGain” που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Horizon Europe.

Tο έργο XGain”, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 17 εταίροι από 12 διαφορετικές χώρες και έχει διάρκεια υλοποίησης τριών ετών (2022-2025), στοχεύει στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αστικών και απομακρυσμένων περιοχών με επίκεντρο την εκπαίδευση, την υγεία, τη γεωργία κ.λπ., προτείνοντας βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις όσον αφορά στη συνδεσιμότητα.

Όραμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο συγκεκριμένο έργο είναι να βελτιωθούν τα ποσοστά χρήσης των νέων τεχνολογιών από άτομα που χρειάζονται φροντίδα, αναδιαμορφώνοντας τους τρόπους αλληλεπίδρασής τους. Στόχος, επίσης, είναι να μετατραπούν τα σπίτια των ηλικιωμένων σε έναν ενδυναμωτικό χώρο με έναν ευγενικό προπονητή (coach), παρέχοντας διαισθητική αλληλεπίδραση, καθοδήγηση και βοήθεια για ανεξάρτητη διαβίωση, όποτε και όπου χρειάζεται, συμβάλλοντας στη σωματική, γνωστική, ψυχική και κοινωνική ευημερία.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο είναι με ελεύθερη είσοδο.

Συντονιστής του προγράμματος: Δρ. Άγγελος Αμδίτης, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών , www.iccs.gra.amditis@iccs.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας του προγράμματος: Δρ. Βασίλης Κοτσικόρης, RAINNOwww.rainno.eukotsikoris@rainno.eu

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, υπεύθυνος επικοινωνίας: Λαμπρινή Τσώλη, www.rdfcm.grL.Tsoli@rdfcm.gr,

τηλ. +30 2310 403008

Για περισσότερες πληροφορίες: https://xgain-project.eu

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice