OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τα μέλη του ΟΑΦΝΤΗ Ασπροπύργου, ενημερώθηκαν για τη Φυσικοθεραπεία

Δυο άκρως ενημερωτικές διαλέξεις, αναφορικά με το ρόλο και τα οφέλη της Φυσικοθεραπείας παρουσίασε ο Φυσικοθεραπευτής, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου  Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), κ. Κωνσταντίνος Χονδρογιάννης στα μέλη του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Ασπροπύργου, στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ, παρουσία του Προέδρου του ΟΑΦΝΤΗ, κ. Ιωάννη Κατσαρού και του Αντιπροέδρου, κ. Αντώνιου Κοναξή.

Ο κ. Χονδρογιάννης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επικεντρώθηκε στο ρόλο της φυσικοθεραπείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην τρίτη ηλικία, τόσο σε επίπεδο αποκατάστασης των παθήσεων, όσο και στο επίπεδο της πρόληψης.

Ο ομιλητής εστίασε επίσης, στη σημαντική συμβολή και τα οφέλη της φυσικοθεραπείας μέσω της θεραπευτικής άσκησης, που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, ενώ ανέλυσε λεπτομερώς και με συγκεκριμένα παραδείγματα πώς η φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και τα προγράμματα αποκατάστασης μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Παράλληλα, μίλησε για τους στόχους, που μπορούν να τεθούν κατά τη διάρκεια ενός πλάνου αποκατάστασης ενός ηλικιωμένου ασθενούς, που εμφανίζει κάποια μυοσκελετική, νευρολογική, αναπνευστική ή καρδιαγγειακή πάθηση. Τέλος, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής του πληθυσμού με τακτική άσκηση και σωστή διατροφή, που όπως έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών και επιστημονικών μελετών, αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην πρόληψη και αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων όπως αυτές του αναπνευστικού (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), ο σακχαρώδης διαβήτης κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ωραιοκάστρου: Τίμησε προσωπικότητες που ανέδειξαν τον Ποντιακό πολιτισμό στα «Καλούσεια 2024»

otavoice

Τεχνική Μελέτη από την ΕΕΤΑΑ για τον Δήμο Σερίφου

otavoice

Χ. Δούκας: «Kανένα παιδί τη φετινή σχολική χρονιά, χωρίς το χαμόγελο στο πρόσωπό του»

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Συνεχής η προσπάθεια να στηρίξουμε τους ανθρώπους που ζουν στα χωριά μας»

otavoice

Αντιπρόσωποι της Επιτροπής Αδελφοποίησης Σάντα Μπάρμπαρα-Πάτρας στο Δημαρχείο

otavoice

Ο Δήμος Κω θα συγχρηματοδοτήσει την ανέγερση αίθουσας στον Άγ. Γεώργιο Ν. Αλικαρνασσού

otavoice