OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης

Με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών συστάθηκε στο Δήμο Νέας Σμύρνης Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο Δημαρχείο, με τη συνεργασία εξειδικευμένων στελεχών του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καποδίστριας», άσκηση σεισμού που σκοπό είχε την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του προσωπικού, των Υπηρεσιών και των Δομών του Δήμου μας στην περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου στα διοικητικά όρια του Δήμου.
Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, το οποίο επηρέασε και το Δήμο μας, δημιουργώντας άμεσα την ανάγκη για ασφαλή εκκένωση, συγκέντρωση σε ασφαλή χώρο και καταμέτρηση του προσωπικού, το οποίο εργάζεται στις εγκαταστάσεις των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου, επί της Λεωφόρου Συγγρού 193-195. Κατά την καταμέτρηση διαπιστώθηκε η απουσία δύο εργαζομένων, για την έρευνα και διάσωση των οποίων η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδρασε άμεσα.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Βολίκας και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας Μαρία Γεωργίου διοργάνωσαν την άσκηση με κάθε λεπτομέρεια, στο πλαίσο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ-2».
«Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχία της άσκησης τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Καλλιθέας, το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης, την Τροχαία Καλλιθέας και το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου για την υγειονομική κάλυψη της άσκησης. Από κοινού θα οργανώσουμε κι άλλες τέτοιες ασκήσεις σε δημόσια κτίρια και σχολεία του Δήμου μας ώστε οι υπάλληλοι αλλά και οι Δημότες μας να αισθάνονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια επικίνδυνα φαινόμενα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Φ. Σπανός: «Η Στερεά Ελλάδα έδωσε το πιο σκληρό ράλλυ στο καλεντάρι του WRC»

otavoice

Δ. Κατερίνης: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή – βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Χ. Μπονάνος στο τουρνουά μπάσκετ 3on3

otavoice

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Δήμου Πύργου για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice

Δ.Αμαρουσίου: Αυτοψία Αμπατζόγλου στο έργο Ανακατασκευής και Συντήρησης οδών

otavoice

Συλλυπητήριο μήνυμα Α. Κολιάδη για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πάτμου, Γρ. Καμπόσου

otavoice