OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δωροεπιταγές στις κοινωνικές δομές του Δήμου Περιστερίου, από την “βιολέτα” της ανακύκλωσης

Δωροεπιταγές που θα διατεθούν στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Περιστερίου παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Μαίρη Τσιώτα από τον εκπρόσωπο της εταιρίας ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης Esat West Greece, κ. Ισαάκ Τσαντεκίδη. 

Οι δωροεπιταγές εντάσσονται στα αναταποδοτικά οφέλη που προσφέρει η εταιρία στο δήμο για την ανάπτυξη και διαχείριση του δικτύου συλλογής κάδων.

Η East West Greece έχει ξεκινήσει πριν λίγο χρονικό διάστημα την συνεργασία της με τον δήμο Περιστερίου, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσσοστά ανακύκλωσης, μιας και η συγκεκριμένη εταιρία έχει τις κατάλληλες υποδομές για να επιτευχθεί ο στόχος, αφού θεωρείται η πιο εξειδικευμένη στη χώρα με πανελλήνιο δίκτυο 3.000 κάδων σε πάνω από 70 δήμους..

Παράλληλα η εταιρία προσφέρει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, εξιδεικευμένα παιχνίδια και έντυπα προσαρμοσμένα ειδικά στις μικρές ηλικίες, που αποτελούν και το ζητούμενο, για ένα κόσμο με περιβαλλοντική συνείδηση. Πρόσφατη παρουσία στην Ημέρα Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο δήμος Περιστερίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τη “βιολέτα”, την μασκώτ της εταιρίας να διασκεδάζει τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

Εκπαιδευμένα στελέχη της εταιρίας έκαναν κατασκευές από υλικά που συλλέγουν οι κάδοι ανακύκλωσης, δείχνοντας πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στα ρούχα, στα παπούτσια, στα παιχνίδια και πως η κατάληξη τους δεν πρέπει να είναι μια χωματερή, επιβαρρύνοντας το περιβάλλον.

Αυτή την πολιτική εφαρμόζει η αρμόδια διεύθυνση του δήμου Περιστερίου, με επικεφαλής της κ. Μαίρη Τσιώτα με σημαντικά αποτελέσματα, έχοντας αποσπάσει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του δήμου ο προιστάμενος καθαριότητας κ. Αναστάσιος Γαβαθάς και η διευθύντρια καθαριότητας κ. Ελένη Πάσσου. 

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice