OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μήνυμα Σπυρόπουλου, για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση των Σερρών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, έστειλε μήνυμα περηφάνιας για την επέτειο των 110 ετών από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών.

«Συμπολίτες μου, Σερραίες και Σερραίοι,

110 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η 7η Ελληνική Μεραρχία, υπό τον Συνταγματάρχη Ναπολέοντα Σωτήλη απελευθέρωνε την μαρτυρική πόλη των Σερρών, μέσα στις στάχτες και την καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι ατάκτως υποχωρούντες Βούλγαροι. Εκπληρώθηκε, έτσι, με σκληρό όμως τρόπο, ο προαιώνιος πόθος για την ελευθερία και την ανεξαρτησία, που δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί νωρίτερα, με την Επανάσταση του 1821.

Η πόλη και οι πολίτες της, ελεύθεροι μετά από 530 χρόνια σκληρής και απάνθρωπης υποταγής σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους κατακτητές, παρά την ολοσχερή καταστροφή των περιουσιών τους, προσέβλεπαν με αισιοδοξία στο μέλλον εντός του ελεύθερου ελληνικού Κράτους. Και πράγματι, με κόπους και θυσίες, παρά τις αντιξοότητες που ακολούθησαν, οι πρόγονοί μας κατέστησαν και πάλι την πόλη των Σερρών αντάξια του ιστορικού της ονόματος και της πορείας της στον χρόνο.

Εμείς όλοι, οι απόγονοι εκείνων, έχουμε ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού όλα όσα παραλάβαμε και να παραδώσουμε την πατρίδα μας ισχυρή και ευημερούσα στις επόμενες γενιές.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής υπέρ των πεσόντων προγόνων μας που απελευθέρωσαν την πόλη μας.»

Σχετικά Άρθρα

Λαγονήσι: Δυναμική διαδήλωση για να παραμείνουν οι παραλίες ανοιχτές

otavoice

Την φλόγα της αγάπης υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος

otavoice

Στην 88η ΔΕΘ, παρούσα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας»

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δήμο Αιγάλεω «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice