OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Καρπενησίου στη συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου παρευρέθηκε στην 7η συνεδρίαση Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στην 2η του ΕΣΠΑ 2021-2027, στις οποίες συμμετέχει ως μόνιμο μέλος από τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός όσο και ο Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής κ. Λέμας αλλά κυρίως παρουσία του Γενικού Δ/ντη Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ κ. Φίρμπα, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρθηκαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 στο τέλος του έτους, αφού η τελική απορρόφηση δαπανών θα ξεπεράσει το 100% έως τον Σεπτέμβριο του 2023 και παρουσίασαν τους άξονες και τις προσκλήσεις που θα βγουν το επόμενο διάστημα από τη νέα περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο Δήμαρχος κ. Σουλιώτης στην τοποθέτησή του επισήμανε την ανάγκη για αλλαγή ταχύτητας τόσο στη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των έργων όσο και στην αλλαγή του τρόπου δημοπράτησης, ώστε να αποφεύγονται μεγάλες καθυστερήσεις, που πολλές φορές οδηγούν σε μεγαλύτερο χρόνο στο στάδιο της δημοπράτησης απ’ ότι στο στάδιο κατασκευής του έργου. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η γρήγορη ένταξη έργων στην ΟΧΕ ορεινών όγκων για τους δύσκολους ορεινούς δήμους, όπως είναι ο δήμος Καρπενησίου.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice