OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Καστοριάς ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Να κηρυχθεί ο Δήμος Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά με αίτημά του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας ο Δήμαρχος, Γιάννης Κορεντσίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο.
Το αίτημα αναφέρεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημίες σε όλο το εύρος του Δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, όπου μεταξύ άλλων σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.
Ο Δήμαρχος με το αίτημά του ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του Δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.
Ταυτόχρονα, τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκαθίστανται οι ζημίες στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice

Γ.Χατζημάρκος: Αύξηση προϋπολογισμού για ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice