OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ποζρικίδης στο OTAVOICE: Στόχος μας να γεμίσουμε «πράσινους» Δήμους

Στη Θεσσαλονίκη χτυπά από αύριο και μέχρι τις 10 Ιουνίου ο παλμός της κυκλικής οικονομίας μιας και ξεκινά η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, Ενέργειας και Δόμησης, Forward Green, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Η Forward Green είναι μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ – Helexpo με σκοπό την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων. Η Διεθνής Έκθεση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας.

Η Forward Green σηματοδοτεί την ανάγκη της βελτίωσης της παρουσίας της Ελλάδας στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και της ανακύκλωσης όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της νέας διοργάνωσης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας.

Το παρών έδωσε και το OTAVOICE.GR, χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης, με τον συνεργάτη-υπεύθυνο Βορείου Ελλάδας, Βασίλη Περδικίδη, ο οποίος μάλιστα απήύθυνε και σχετική ερώτηση:

“Θα μπορούσαμε να δούμε την FORWARD GREEN σαν ένα βήμα ενίσχυσης της πολιτικής για την Πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία ειδικά, με αποδέκτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση , η οποία καλείται να εφαρμόσει τις νέες πολιτικές για το περιβάλλον; Να περιμένουμε από την ΔΕΘ σχετικές πρωτοβουλίες πέρα από την έκθεση που είναι το πρώτο επιχείρημα; Ειδικά για την Β’ Ελλάδα που η ΗELLEXPO είναι σημείο αναφοράς και δημιουργίας;” ρώτησε ο συνεργάτης μας και τον λόγο πήρε ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELLEXPO δρ Κυριάκος Ποζρικίδης ο οποίος ανέφερε σχετικά:

«Η έξυπνη Πόλη και η κυκλική Πόλη είναι προτεραιότητες για τους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση. Εμείς έχουμε αρκετές ενότητες που ακουμπάνε τις πόλεις και τη λειτουργία των πόλεων. Έχουμε καλέσει τον Περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα. Οι πόλεις από έξυπνες γίνονται κυκλικές. Τέτοιες πρωτοβουλίες από εμάς να τις περιμένετε σε όλες τις εκθέσεις μας. Στόχος μας να γεμίσουμε πράσινους Δήμους».

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice