OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΠΑΠ: Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο εργαστήρι «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών – βιωματικών εργαστηρίων – δράσεων που διοργανώνει, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών του εργαστηρίου, συνέχισε το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο εργαστήρι ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

Το πρόγραμμα αυτό συνεχίστηκε με την επίσκεψη μας στο εργαστήριο «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» για άτομα με ειδικές ικανότητες!

Σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η ενημέρωση, αλλά και κυρίως η ευαισθητοποίηση των παιδιών αυτών, σχετικά με την σημαντικότητα και τη σπουδαιότητα της Προστασίας και της Φροντίδας του Περιβάλλοντος, προκειμένου τα νέα αυτά παιδιά, να κατανοήσουν και να αγαπήσουν τη φύση.

Στη συγκεκριμένη δράση, οι ξεχωριστοί αυτοί άνθρωποι με τις ιδιαίτερες δυνατότητες, αφού πήραν μια όμορφη χρωματιστή ζαρντινιέρα φύτεψαν με τα δικά τους χέρια, οπωροκηπευτικά φυτά (ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες κ.α).

Μετά την ολοκλήρωση του έργου τους, οι καλοί φίλοι μας, πήραν μαζί τους το μποστανάκι τους, προκειμένου να συνεχίσουν τη βιωματική αυτή δράση, μαθαίνοντας πως να το φροντίζουν μόνοι τους και να το δουν να μεγαλώνει και να αποδίδει καρπούς.

Στην ξεχωριστή αυτή δράση συμμετείχε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά καθώς και εργαζόμενοι και εθελοντές του ΣΠΑΠ.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και παράλληλα πολύ χαρούμενος που οι εκπαιδευτικοί του εργαστηρίου ειδικής αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», με την πρόσκλησή τους για να υλοποιήσουμε αυτή την δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτά τα άτομα με ειδικές ικανότητες.

Παράλληλα μας δόθηκε η ευκαιρία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου, να ενημερώσουμε, αλλά κυρίως να μοιράσουμε χαρά, διασκέδαση και χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπαιδευτικούς του εργαστηρίου «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ», που με την πρόσκλησή τους, μας έδωσαν την ευκαιρία να υλοποιήσουμε την δράση αυτή, με τα ξεχωριστά αυτά άτομα, αλλά και για τα δώρα που μας έδωσαν φεύγοντας, τα οποία είχαν κατασκευάσει τα ίδια. Όλοι μας εργαζόμενοι, εθελοντές και διοίκηση του ΣΠΑΠ, δεσμευτήκαμε να πραγματοποιήσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις στο χώρο τους».

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice