OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν βλέπω μπροστά μου», «Πιθανά ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ»

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Δεν βλέπω μπροστά μου»
Το μέτωπο είναι τεράστιο, λέει ο Χρήστος Γκίνης για τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά Αττικής

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης μιλώντας νωρίτερα σε κανάλι δήλωσε «δεν βλέπω μπροστά μου», προσθέτοντας πως «το μέτωπο είναι τεράστιο».

Από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά, όπως είπε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης.

«Δυστυχώς έχουμε θέμα με την φωτιά και μάλιστα μεγάλο. Από ενημέρωση που έχω από πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε χωρίς να είμαι σίγουρος. Φυσάει κιόλας με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η φωτιά. Δεν κινδυνεύει οικισμός αυτή την στιγμή. Το 112 βγήκε για προληπτικούς λόγους» είπε ο κ. Γκίνης.

Ήδη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Πέτα, Χελώνι, Τραμπουριάς και Μελισσουργού, ενώ προληπτικά εκκενώνονται Ανάβυσσος, Σαρωνίδα και Λαγονήσι.

Διαφορετική εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς δίνει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Θανάσης Μακροδημήτρης που αναφέρει ότι: «Η φωτιά ξεκίνησε πάνω στη Λεωφόρο Λαυρίου από το διάζωμα. Πάνω στην λεωφόρο! Δεν ξέρω καθόλου πώς μπορεί να ξεκίνησε εκεί πάνω στο διάζωμα. Εμείς στείλαμε όχημα και η φωτιά ήταν στο συγκεκριμένο σημείο» αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος.

«Ο Δήμος Σαρωνικού έστειλε πούλμαν και έχουμε και εμείς το δικό μας πούλμαν σε ετοιμότητα και ό,τι βοήθεια μπορούμε δίνουμε στους ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή άλλοι οικισμοί στο σημείο που μαίνεται η πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice