OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: “Ο κ. Καννής έχει εξελιχθεί σε νοσταλγός του κακού παρελθόντος”

Επιβεβλημένη απάντηση σε ανακοίνωση του κ. Καννή

«Ο κ. Καννής εκτός από γνήσιος εκφραστής του κακού παρελθόντος, τελευταία έχει εξελιχθεί και σε …νοσταλγός αυτού του κακού παρελθόντος. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κάθε καλοπροαίρετος πολίτης του Δήμου μας το τελευταίο «παραλήρημα» του για τις παραλίες του Δήμου Πύργου.

Οι εικόνες που περιγράφει, δυστυχώς γι’ αυτόν, απεικονίζουν μόνο το μακρινό παρελθόν, όταν ο ίδιος είχε για χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοίκηση του Δήμου.

Γιατί όποιος επισκέπτεται σήμερα τις παραλίες μας, βλέπει και κρίνει τα εξής:

1. Τουαλέτες ανακαινισμένες και καθαρές, πλησίον της παραλίας στις «Πλάκες» Κατακόλου που εξυπηρετούν όλους τους λουόμενους.

2. Έχουν καθαριστεί με ειδικό μηχάνημα, που συλλέγει μικρά αντικείμενα (κλαδιά, αποτσίγαρα, χαρτιά, κ.α.) οι παραλίες, Αλκυώνας, Καβουρίου, Λετρίνων, Σαρακίνας, Σπιάτζας, Επιταλίου, Ανεμοχωρίου, Αγ. Ηλία, έχουν τοποθετηθεί μικροί κάδοιαπορριμμάτων  σε διάφορα σημεία, ενώ εκτελέστηκαν εργολαβίες απομάκρυνσης των κλαδεμάτων. Στον τομέα αυτόν, πρέπει να σημειώσουμε και την μετά από χρόνια εξαφάνιση του σκουπιδότοπου στην είσοδο της Σπιάτζας. Πότε είχαν συμβεί ξανά αυτά;

3. Τα «κροκοδείλια δάκρυα» των γνωστών μηδενιστών – μεταξύ των οποίων και ο κ. Καννής – για την τυχόν καταστροφή φωλεών “καρέτα-καρέτα”, αποδείχθηκαν σενάρια φαντασίας. Καθώς ο ανάδοχος του έργου είχε λάβει όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας – και μάλιστα σε περιοχή χωρίς ειδικό χαρακτηρισμό Πάρκου προστασίας χελώνας.

4. Για ποια “λάσπη” και ποιά “σκουπίδια” στο Κατάκολο” μιλά ο κ. Καννής; Μήπως ξέχασε το γνωστό τοξικό καρνάγιο που «διακοσμούσε» για χρόνια την παραλία; Που λειτουργούσε παράνομα και επί των ημερών του, κι εμείς το ξηλώσαμε από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας μας; Μήπως ξέχασε τα φύκια και τα αγριόχορτα που για χρόνια σκέπαζαν την άμμο; Μήπως ξέχασε ότι το συγκεκριμένο τμήμα του Κατακόλου είχε μετατραπεί σε έλος και χαβούζα; Σήμερα, μετά τις παρεμβάσεις μας, τη συγκεκριμένη παραλία από την μαρίνα έως  του Ντόζη, απολαμβάνουν κάτοικοι, λουόμενοι, επισκέπτες κρουαζιέρας.

5. Ο ισχυρισμός του κ. Καννή για την “ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών” αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας! Ακόμη και σήμερα ο Δήμος μας πληρώνει πρόστιμα που επέβαλε το Λιμεναρχείο για έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις περιόδους που ο κ. Καννής ήταν στη συνδιοίκηση του Δήμου. Σε σχέση με εκείνη την περίοδο που υπήρχαν μέχρι τέσσερις ναυαγοσώστες, έχουμε εγκαταστήσει δεκατέσσερις ναυαγοσώστες σε 8 θέσεις-παραλίες (χαρακτηρισμένες από ειδική Επιτροπή ως πολυσύχναστες): Επιτάλιο, Σπιάντζα, Καβούρι, Πλάκες Κατακόλου, Άγιος Ανδρέας, Λεβεντοχώρι, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, κι επιπρόσθετα με διαθέσιμο σωστικό ταχύπλοο σκάφος που περιπολεί σε όλη την ακτίνα των ακτών μας. Και μάλιστα από αρχές Ιουνίου αυτά. Λίγη ντροπή κ. Καννή!

6. Μιλάει ο κ. Καννής για “επιδιόρθωση ημικατεστραμμένων στάσεων λεωφορείων”. Μα δεν έχει δει τις νέες καλαίσθητες στάσεις που τοποθετούμε στον Πύργο, στην παραλιακή ζώνη, αλλά και στις τοπικές κοινότητες;

7. Όσο για την “μεταφορά δημοτών απομακρυσμένων περιοχών στις παραλίες δωρεάν”, γνωρίζει ότι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να υλοποιηθεί εκ του Νόμου! Ίσως να νομίζει ότι απευθύνεται σε …ιθαγενείς δήθεν πουλώντας επικοινωνιακές χάντρες και καθρεφτάκια…

8. Όσον αφορά σε επαναλειτουργία αναψυκτήριων: Μάλλον ο κ. Καννής πρέπει να έχει να επισκεφθεί το Επιτάλιο πάρα πολλά χρόνια. Γιατί αλλιώς θα γνώριζε ότι λειτουργεί κανονικά και είναι ένα στολίδι για ολόκληρη την περιοχή. Στη Σπιάτζα και τον Άγιο Ηλία, έκλεισαν επί των ημερών του. Γιατί τότε δεν αντέδρασε; Η απάντηση είναι αυτή: Γνωρίζει ως νομικός ότι στα όρια του αιγιαλού δεν μπορούν να εκδοθούν νέες άδειες λειτουργίας από οποιαδήποτε Υπηρεσία.

9. Εκτός πραγματικότητας και κάθε μομφή για δήθεν “καθυστέρηση δημοπράτησης και λειτουργίας καντινών και ξαπλωστρών εκ μέρους του Δήμου”.Στις 30 Ιουνίου είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες δημοπρασίες από το Δήμο. Για την όποια καθυστέρηση δεν ευθύνεται ο Δήμος μας. Να σημειωθεί και ότι φέτος επιλέξαμε να δοθούν για τρία χρόνια, ώστε να αποφεύγονται απρόβλεπτες γραφειοκρατικές εμπλοκές, αλλά και οι ιδιώτες που λειτουργούν καντίνες να έχουν καλύτερη βάση οργάνωσης της λειτουργίας τους στο προσεχές διάστημα.

10. Κάλπικο το ενδιαφέρον του και για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις παραλίες. Γνωρίζει πολύ καλά πως η προμήθεια των δύο νέων sea track για την οποία έχει επιχορηγηθεί ο Δήμος, είχε μπλοκάρει για τουλάχιστον δύο χρόνια από τις αλλεπάλληλες προσφυγές εταιρείας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία (η ίδια έκανε το ίδιο και σε όλη τη χώρα με ανάλογες προσφυγές). Κατά σύμπτωση η συγκεκριμένη εταιρεία είχε την ίδια …εμμονή και δικομανία με τον κ. Καννή.

Για κακή του τύχη όμως, απέσυρε την τελευταία της προσφυγή και ήδη την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, μετά κι από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εξέτασης Προσφυγών, ενέκρινε τη συνέχιση του διαγωνισμού. Έτσι, πολύ σύντομα θα εγκατασταθούν άλλα δύο sea track στις παραλίες Σπιάντζας και Αγ. Ηλία, συμπληρώνοντας το υπάρχον στις Πλάκες Κατακόλου, που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και ο Δήμος συνεπικουρεί στη λειτουργία του.

– Το ποιος μπορεί και το ποιος όχι, αποδεικνύεται από την πραγματικότητα και τις πράξεις. Και στην προκειμένη περίπτωση, εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε τις παραλίες πιο ελκυστικές και πιο λειτουργικές, ενώ ο κ. Καννής επιμένει να…νοσταλγεί το κακό παρελθόν.

– Επιζητούμε τη σύγκριση με το παρελθόν (και με το δικό σας παρελθόν) και στο παραλιακό μέτωπο, με έργα και με πρωτοβουλίες του Δήμου μας. Η κατάσταση είναι ασύγκριτα καλύτερη, χωρίς να είναι τέλεια. Και για όλα όσα γράφετε, ταιριάζει η φράση «εσείς έρχεστε κατόπιν εορτής». Αφού είχατε στη διάθεσή σας 8 χρόνια για να δείξετε έμπρακτα όσα όψιμα αλλά προεκλογικά, με μεγάλη δόση προσωπικής εμπάθειας και λαϊκισμού, προτείνετε ως….εναλλακτικές λύσεις.»

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice