OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καραγιάννης: Πώς γίνεται ο Δήμαρχος να μην γνωρίζει τίποτα, για την δυσμενή αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην δημοτική αρχή Γεώργιου Χαντζή για το θέμα του κλεισίματος των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ,  εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης. Αναρωτιέται πως είναι δυνατόν ενώ έχει βουήξει επί μακρόν το πανελλήνιο και έχουν τοποθετηθεί τα κορυφαία όργανα της αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος Μακρακώμης να έχει άγνοια και να του καταλογίζει νικροπολιτική σκοπιμότητα.

Αναλυτικά στην απάντηση του  αναφέρει:

Είμαι υπέρμαχος του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου και των δημιουργικών αντιπαραθέσεων εντός των ορίων της ευγένειας και της αξιοπρέπειας.

Ωστόσο, το σημερινό δελτίου τύπου του Δημάρχου Δήμου Μακρακώμης, με αναγκάζει να αντικρούσω τους σαθρούς χαρακτηρισμούς περί “κοινοπραξίας” και “ανεύθυνης μικροπολιτικής” προς το πρόσωπό μου, παραθέτοντας τα εξής στοιχεία που αφορούν στα περιφερειακά καταστήματα ΕΛΤΑ:

1ον: Στις 25/1/2021 στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ παρόντων των τότε ΥΠΕΣ κ. Βορίδη και Αν. ΥΠΕΣ κ. Πέτσα, συζητήθηκε το θέμα του κλεισίματος πολλών υποκ/των τραπεζών και ΕΛΤΑ στους περιφερειακούς Δήμους.

2ον: Στη 1/2/2021 και η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην οποία μετέχει ο Δήμαρχος, αποστέλλει έγγραφο εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες για την “δρομολογούμενη” υποβάθμιση των ΕΛΤΑ.

3ον: Στις 25/5/2021 ο Πρόεδρος Κοινότητας Μακρακώμης εγγράφως εκφράζει την υποβάθμιση του υπ/τος ΕΛΤΑ στη Μακρακώμη με ότι αυτό συνεπάγεται.

4ον: Τον ίδιο μήνα ακολούθησε κοινοβουλευτική παρέμβαση με αναπαραγωγή από τα τοπικά ΜΜΕ, σε συνέχεια ανάλογων ενεργειών που είχαν γίνει μετά την κατάργηση του Ταχυδρομείου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού το 2020.

Από τα ανωτέρω και σε συνδυασμό με δημοσιεύματα και δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της ΚΕΔΕ ήδη από τις 10/7/2023, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός περί έκπληξης και πλήρους άγνοιας, σχετικά με την λειτουργία των περιφερειακών υποκ/των ΕΛΤΑ όπως αυτό της Κοινότητας Μακρακώμης, τον οποίο και κατέκρινα μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσα τκην περασμένη Τετάρτη.

Πώς γίνεται, λοιπόν, ένας Δήμαρχος να μην γνωρίζει τίποτα, όταν εδώ και χρόνια, στα όργανα της Αυτοδιοίκησης συζητείται επικείμενη αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ με δυσμενείς συνέπειες για τα περιφερειακά καταστήματα;

Αν ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι που παρίστανται στις συνεδριάσεις των ΚΕΔΕ/ΠΕΔ και οι ειδικοί συνεργάτες που είναι επιφορτισμένοι με την ενημέρωση και την υποβοήθηση του έργου της Δημοτικής Αρχής, δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις επί τέτοιων σοβαρών θεμάτων, τότε αυτό εγείρει ερωτηματικά για αμέλεια, αν όχι αδιαφορία.

Οι αρχές και τα πιστεύω, τόσο τα δικά μου όσο και της ομάδας των συνεργατών μου, δεν μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε τον δρόμο των προσωπικών προσβολών, των υπονοούμενων και των λαϊκίστικων χαρακτηρισμών από εποχές πόλωσης που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Εμείς επιλέγουμε να συνδιαλεγόμαστε με τους συνδημότες μας με σεβασμό, ειλικρίνεια και σύντομα, με τις προγραμματικές μας θέσεις, παραθέτοντας γεγονότα και τεκμηριωμένα στοιχεία, ώστε να μπορούν να συγκρίνουν και τελικά, να κρίνουν το καλύτερο για τους ίδιους και τον τόπο που ζουν.

Σχετικά Άρθρα

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice