OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λαμπρόπουλος: «Στηρίζουμε την τσακώνικη παράδοση»

«Η Τσακώνικη παράδοση, σε όλες τις εκφάνσεις της, με πρώτη τη τσακώνικη διάλεκτο και στη συνέχεια με τον χορό, την ενδυμασία, την υφαντική τέχνη, τη μουσική αλλά και τη γαστρονομία, είναι ένα ιδιαίτερο  στοιχείο του Αρκαδικού Πολιτισμού.

Ένα στοιχείο  που δεν μπορείς να το αγνοήσεις, αλλά οφείλεις να το στηρίξεις και να το αναδείξεις και εκτός συνόρων και αυτό κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτώντας δράσεις προβολής της Τσακωνιάς, μία εκ των οποίων είναι και το  φεστιβάλ Μελιτζάζζ 2023, ενώ  έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί μέρος ή το σύνολο εκδόσεων για την τσακώνικη διάλεκτο».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στις εκδηλώσεις του Μελιτζάζζ 2023, που φέτος είχαν χρώμα ιταλικό, αφού το Λεωνίδιο και το Μαρτάνο, είναι δύο πόλεις αδελφοποιημένες από το 1990.

Ο κ. Λαμπρόπουλος παρευρέθηκε συγκεκριμένα στην εκδήλωση  προς τιμήν των φιλοξενούμενων από την πόλη Μαρτάνο,  στη διάρκεια της οποίας έγιναν και τα αποκαλυπτήρια γλυπτού της αδελφοποίησης καθώς και η τελετή ονοματοδοσίας πλατείας  του Λεωνιδίου σε Piazza Martano.

 

Σχετικά Άρθρα

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice

88η ΔΕΘ: Παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Από 9-20/9 οι εγγραφές στο νέο ΚΔΑΠ για παιδιά 5-12 ετών

otavoice

Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Δήμος Παιανίας: Στις 29 Σεπτεμβρίου τα «Σκιάδεια» – Ανοιξαν οι συμμετοχές

otavoice

Δ.Δυτ.Αχαΐας: Αυτοψία Δημάρχου στο νέο γήπεδο 5χ5, στο Λάππα Αχαΐας

otavoice