OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πύργος: «Άρωμα Σμύρνης» στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς

Ταξίδι στο χρόνο και τις μνήμες με την συναυλία «Ανάμνησις Σμύρνης- Μικρασιάτες συνθέτες» στο λόφο του Επαρχείου

«Άρωμα Σμύρνης» πλημμύρισε τον λόφο του Επαρχείου στην συναυλία που δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τίτλο «Αναμνησις Σμύρνης-Μικρασιάτες συνθέτες», στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Σε ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό η σοπράνο Λένα Σουρμελή και ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης ταξίδεψαν νοερά το κοινό του Πύργου με τραγούδια και συνθέσεις στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Στο πιάνο τους συνόδεψε η Olena Fedko, ενώ στο ρόλο του αφηγητή ο Μιλτιάδης Φιορεντζής, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης, μετέφερε στο κοινό, τη ζωή των ανθρώπων της Σμύρνης αλλά και τον πόνο του ξεριζωμού.

Τους καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην οραματική δημιουργία του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες της πόλης και των ανθρώπων της για ουσιαστική δημιουργία πολιτισμού, που ενισχύουν ταυτόχρονα την ιστορική συνείδηση και μνήμη.

Σύντομο χαιρετισμό, με πληροφορίες για την συναυλία, έκαναν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Γιώργος Σαραντόπουλος και Νατάσα Ζουμή.

Ανάμεσα στο πολυάριθμο κοινό που παρακολούθησε την μουσική παράσταση ήταν η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Διονυσία Κατσικονούρη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και Ιδρυτής της Ομάδας Θεάτρου «Προσκήνιο» Νίκος Λαϊνόπουλος, η επίσης υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ζωή Δημοπούλου κ.α.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη όλους τους συντελεστές και τους πρόσφερε το αναμνηστικό δώρο του Δήμου Πύργου.

Σχετικά Άρθρα

Λαγονήσι: Δυναμική διαδήλωση για να παραμείνουν οι παραλίες ανοιχτές

otavoice

Την φλόγα της αγάπης υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος

otavoice

Στην 88η ΔΕΘ, παρούσα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας»

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δήμο Αιγάλεω «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice