OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΠΑΠ: Εθιμοτυπική συνάντηση Σιώμου με τον Αν. ΥΠΕΣ, Θεόδωρο Λιβάνιο

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Βλάσσης Σιώμος παρέστη στην εθιμοτυπική συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, παρέστη στην εθιμοτυπική συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον νέο Προέδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο Υπουργείο  Εσωτερικών.

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για τα επείγοντα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, αφού συνεχάρη τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο για την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες που θέτει η Αυτοδιοίκηση και οι οποίες αφορούν σε:

– Νομοθετικές ρυθμίσεις βελτίωσης του εκλογικού συστήματος ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 καθώς και την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου.
– Επείγουσες χρηματοδοτήσεις των δήμων και των ΔΕΥΑ για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, του ναυαγοσωστικού προγράμματος, και του προγράμματος περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
– Επείγουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν μεταξύ των άλλων στη βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών, την περαιτέρω βελτίωση του θεσμού της κινητικότητας, τη συνέχιση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, την παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών κ.λπ.
– Επέκταση και επιτάχυνση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για όλους μας σχολείο δημοκρατίας και διοίκησης. Η επιτυχία της είναι επιτυχία για τη χώρα. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε μαζί, κεντρικό κράτος και δήμοι, ώστε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα για κάθε πολίτη».

Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για Αποκέντρωση και Αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους. Τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των Δήμων. «Ούτε θέλουμε να αιφνιδιάσουμε, ούτε να αιφνιδιαστούμε, θέλουμε να γνωρίζουμε, γιατί μπορούμε να συμβάλλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ορχομενού εκπρόσωπος του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Ιωάννης Τσιάμης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων επικεφαλής της «Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη επικεφαλής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών, Δήμαρχος Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ και Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και μέλος ΔΣ Μερόπη Υδραίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην τοποθέτηση του υπογράμμισε στον Υπουργό τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα για επίτευξη αποτελεσματικότερης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Λαγονήσι: Δυναμική διαδήλωση για να παραμείνουν οι παραλίες ανοιχτές

otavoice

Την φλόγα της αγάπης υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος

otavoice

Στην 88η ΔΕΘ, παρούσα η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Δωρίζουμε ένα σύγχρονο περιπολικό στην Ελληνική Αστυνομία και θωρακίζουμε τις γειτονιές μας»

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δήμο Αιγάλεω «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

88η ΔΕΘ-Ν. Χαρδαλιάς: «Η Αττική είναι ο ιδανικός τόπος να ζεις, να επιχειρείς, να επισκέπτεσαι»

otavoice