OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Διόνυσος: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ. Καλαφατέλη ο Γρηγόρης Ραχωβίτσας

Του Βαγγέλη Κατσιγιάννη

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο δικός μας, Γρηγόρης Ραχωβίτσας.

Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του OTAVOICE κατεβαίνει με την παράταξη του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο».

Την υποψηφιότητα του Ραχωβίτσα ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη του Καλαφατέλη.  Ο Δήμαρχος Διονύσου ρίχνεται στη «μάχη» των εκλογών για να διεκδικήσει την τρίτη του θητεία στον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

«Στον Δημοτικό Συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» συμμετέχουν συμπολίτες που μπορούν με την εμπειρία και τη δράση τους να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας να δώσουμε αξία στον τόπο μας. Χαιρόμαστε για την απόφαση του Γρηγόρη Ραχωβίτσα να συνταχθεί με την ομάδα μας» ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Ραχωβίτσα από τον συνδυασμό του Δημάρχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το who is who του Γρηγόρη Ραχωβίτσα

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και από το 1996 κατοικεί στον Δήμο Διονύσου.

Είναι Δημοσιογράφος, Μέλος της ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) και του ΠΣΑΤ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου).

Από το 2008 έως και το 2018 εργάστηκε σε γνωστή αθλητική εφημερίδα ενώ έως και σήμερα σε πολλές ιστοσελίδες. Παράλληλα διατέλεσε και ραδιοφωνικός παραγωγός. Επίσης έχει εργαστεί ως υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους και μη, αλλά και σε ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Ραχωβίτσας, διετέλεσε Υπεύθυνος Τύπου και Υπεύθυνος Επικοινωνίας στην ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Από το 2018 εργάζεται ως Αρχισυντάκτης στο OTAVOICE που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα και ειδήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Ραχωβίτσας, σε συνέντευξη με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια για θέματα που αφορούν στο ντόπινγκ, τη διαιτησία, την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις. Τελευταίο σεμινάριο παρακολούθησε στις 7 Δεκεμβρίου 2022 με θέμα «Δημοσιογραφικός Λόγος: Η χρήση της γλώσσας, το κείμενο και η εκφώνηση» της ΕΣΗΕΑ. Στο σεμινάριο δίδαξαν οι καθηγητές Πανεπιστημίων Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Δήμητρα Κούκουρα, οι δημοσιογράφοι Μανίνα Ζουμπουλάκη, Αλέξανδρος Λαχανάς, Παντελής Μπουκάλας, Τάσος Οικονόμου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αντώνης Φουρλής και η ηθοποιός Όλγα Πολίτου.  

Φέτος, συμμετείχε στο 17ο δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης (22 & 23 Οκτωβρίου 2022) με αντικείμενο τα δύο κορυφαία ζητήματα που απασχολούσαν την Ευρωπαϊκή Ατζέντα σε σχέση με την Ενημέρωση: την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου. Οι εργασίες του Συνεδρίου ανίχνευσαν το πώς ανταποκρίνονται η Πολιτεία, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στις σχετικές προκλήσεις. Για την προετοιμασία του συνεδρίου συνεργάστηκαν όλες οι Ενώσεις Συντακτών και η Ομοσπονδία τους στην Ελλάδα.

Το 2004 συμμετείχε ως εθελοντής στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από τότε συνεχίζει την εθελοντική δράση του δράση σε διάφορους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Αττικής.

Το 2008 εκλέχθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων του τότε Δήμου Άνοιξης και συμμετείχε σε διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούσαν τη Νεολαία.

Το 2014 ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Διονύσου και στην τοπική ενότητα Άνοιξης με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ», ενώ συμμετείχε στην ομάδα Εργασίας στον Τομέα Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού στη δημοτική παράταξη μέχρι το 2018. 

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας και εκλέγεται τα τελευταία συναπτά έτη στο ΔΣ. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας και από το 2020 υπηρετεί την Επιτροπή από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Συνεχείς είναι οι επαφές με αξιωματούχους της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας Κύπρου, αλλά και με το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΣ, την Εθνική Φρουρά, όπως επίσης και με τα σωματεία απόστρατων όλων των Σωμάτων ξηράς αλλά και με την τριμελή Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας για την διερεύνηση της τύχης των Αγνοουμένων, ως συνέπεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών και νυν Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Επίσης, έχει αναπτύξει έντονη και πολυετή δράση σε διάφορους χορευτικούς συλλόγους. Αρχικά του πρώην Δήμου Άνοιξης («ΗΣΙΟΔΟΣ» και ΚΕΔΑ «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»), στη συνέχεια του Δήμου Διονύσου («ΘΕΣΠΙΣ») και τώρα στο Σωματείο παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών «ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΙΟ» του Δήμου Διονύσου. Συμμετείχε επίσης στον Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ».

Σημαντικές και οι θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει: Καλλιτεχνική επιμέλεια στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Διονύσου (παραγωγή: Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης «ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου) το 2013.

Επίσης, οργάνωση και επιμέλεια ειδικής εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο στις 10 Δεκεμβρίου 2014, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αναζήτηση των Αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών στην Κύπρο, από την τουρκική εισβολή του 1974. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου αλλά και της Κυπριακής Πρεσβείας.  

Συνάντηση στον Δήμο Αθηναίων με τον Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, και τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο.

Επίσης διατέλεσε μέλος της τετραμελούς Οργανωτικής Επιτροπής της εικαστικής έκθεσης «Αγνοούμενοι: στη σκιά της απουσίας τους» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 Ιουνίου έως τις 8 Ιουνίου 2018, αφιερωμένη στις μνήμες του «μαύρου» καλοκαιριού του 1974 της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η πρωτοβουλία ήταν της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) και του Προεδρικού Επιτρόπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας και την Σχολή Εικαστικών Τεχνών ARTe. Η εικαστική έκθεση ήταν υπό την αιγίδα της Α.Ε. ,του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν στο μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα των Αγνοουμένων, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Το «παρών» κατά την διάρκεια της έκθεσης έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, εν ενεργεία αξιωματικοί, απόστρατοι, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, πολλοί  ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά δεκάδες συγγενείς που εξακολουθούν να παραμένουν στη… σκιά των αγαπημένων τους προσώπων. Τον Οκτώβριο του 2018, κατόπιν απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο, η έκθεση μεταφέρθηκε στο Νησί και φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Πύλη Αμμοχώστου.

Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Τέλος συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα για τη διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα: «Δικαιώματα του Ανθρώπου: Οι κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις της μη εφαρμογής των Αρχών τους στο ανθρωπιστικό θέμα των Αγνοουμένων» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το Συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Η διοργάνωση έγινε με την μέγιστη υποστήριξη της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας «το Σπίτι της Κύπρου» και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την αρωγή των Υπουργείων Εξωτερικών, Ελλάδας και Κύπρου. 

Με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αγνοούμενου Συνταγματάρχη, Γρηγορίου Ραχωβίτσα, στο χωριό Άγιος Ακάκιος του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice