OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καισαριανής: “Ας ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ειρήνης”

Η Καισαριανή είναι μία από τις 24 ελληνικές πόλεις-μέλη του Δικτύου «Δήμαρχοι για την Ειρήνη». Το Δίκτυο συνολικά αριθμεί 8.271 πόλεις από 166 χώρες και περιφέρειες από ολόκληρο τον πλανήτη.
Στόχος των «Δήμαρχων για την Ειρήνη», μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Διπλωματίας Πόλεων, είναι να συμβάλει στην επίτευξη μιας διαρκούς παγκόσμιας ειρήνης προκαλώντας επαγρύπνηση στους πολίτες του κόσμου για την πλήρη κατάργηση των πυρηνικών όπλων μέσω στενής αλληλεγγύης μεταξύ των πόλεων-μελών. Το Δίκτυο στοχεύει επίσης στην προσπάθεια επίλυσης ζωτικών προβλημάτων, όπως η πείνα και η φτώχεια, τα δεινά των προσφύγων, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Στη φετινή Τελετή Μνήμης Ειρήνης που υλοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2023, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας, με αφορμή Τόλης επέτειο των 78 χρόνων από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας, το Δίκτυο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις ψυχές των θυμάτων της ατομικής βόμβας και καλεί τους ομοϊδεάτες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να δεσμευθούν «να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι περνάει από το χέρι μας για να καταργήσουμε τα πυρηνικά όπλα και να ανοίξουμε το δρόμο προς μια διαρκή παγκόσμια ειρήνη».
Ο Πρόεδρος του Δικτύου, Matsui Kazumi, Δήμαρχος της μαρτυρικής Χιροσίμα, με επιστολή καλεί όλα τα μέλη του Δικτύου να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων των «Δημάρχων για την Ειρήνη» άλλά και να προσκαλέσουν κι άλλους δημάρχους να γίνουν μέλη του Δικτύου.
Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμαρχος, Χρήστος Βοσκόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να γίνουν μέλη του Δικτύου, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τους τη Διπλωματία Πόλεων, τις φωνές ειρήνης και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.
Στο σύνδεσμο στα σχόλια θα βρείτε βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου της Χιροσίμα, τις Διακηρύξεις Ειρήνης των Δημάρχων Χιροσίμα και Ναγκασάκι και ένα σύνδεσμο της σελίδας του Δικτύου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έγγραφα για να γίνει μια πόλη μέλος του Δικτύου.
Η ηρωική πόλη της Καισαριανής στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη, τον αφοπλισμό και την φιλία των λαών.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice