OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Εθελοντική αιμοδοσία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Ο Δήμος Πύργου και η Δημοτική Αστυνομία στην πρώτη γραμμή για την ανάγκη σε προσφορά αίματος στο Νοσοκομείο Πύργου

Παν. Αντωνακόπουλος «Η ζωή μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Πύργου και της Δημοτικής Αστυνομίας στις τραγικές ελλείψεις αίματος του Νοσοκομείου Πύργου, διοργανώνοντας την Κυριακή (27/8) εθελοντική αιμοδοσία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να αφιερώσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους και να δώσουν αίμα. Ανάμεσά τους, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που τόσο ως γιατρός όσο και ως εθελοντής αιμοδότης είχε κάνει δημόσια πρόσκληση.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος «Λάβαμε το μήνυμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου περί παντελούς έλλειψης αίματος. Οι συνθήκες σε ένα νοσοκομείο που δεν έχει αίμα είναι επικίνδυνες. Πρόκειται περί ακραίας επικίνδυνης κατάστασης για την ασφαλή διαχείριση περιστατικών που θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος. Σαν γιατρός καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό και σαν αιμοδότης αμέσως κινητοποιηθήκαμε όλοι ώστε για να συγκεντρώσουμε έναν ικανό αριθμό μονάδων αίματος.

Καλώ όλους τους συμπολίτες να αφιερώσουν μια ώρα από τη ζωή τους και ναδώσουν μια μονάδα αίμα. Είναι ότι πιο πολύτιμο μας έχει δώσει η φύση. Το αίμα είναι ζωή! Η ζωή δεν φτιάχνεται στα εργαστήρια, μεταφέρεται απόάνθρωπο σε άνθρωπο. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια μεγαλειώδης πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης στην οποία όλοι πρέπει να είμαστε σύμφωνοι και με τη συμπεριφορά μας να την στηρίζουμε».

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Αχτύπης δήλωσε: «Είναι η πέμπτη φορά που διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία και μάλιστα έκτακτη λόγω των αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δίνοντας 5 λεπτά από το χρόνο του μπορεί να σώσει μια ζωή. Είναι επιτακτική ανάγκη».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice