OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επετειακή εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τα 202 χρόνια από τη Ναυμαχία του Κατακόλου

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε για μια ακόμα φορά από τον Δήμο Πύργου την Κυριακή (6/8) η ιστορική στιγμή της “Ναυμαχίας του Κατακόλου”, παρουσία αρχών του τόπου και πολλών πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων που έδωσαν ενδυματολογικά την ιδιαίτερη σημειολογία της εκδήλωσης, καθώς και πλήθους κόσμου που την παρακολούθησε.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος» (όπου η πρόεδρος Ελένη Τερζοπούλου είχε επιμεληθεί το πρόγραμμα) και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, στο πλαίσιο εορτασμού συμπλήρωσης των 202 χρόνων από τη Ναυμαχία του Κατακόλου. Συμμετείχαν ακόμα, Τμήμα της Στρατιωτικής Μπάντας του Στρατού Ξηράς που έδωσε το δικό του ξεχωριστό «ηχητικό χρώμα» στα δρώμενα και το τελετουργικό τους, ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης», ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Ελαιώνα, ο Λαογραφικός σύλλογος Αμαλιάδας «Οι Ρίζες», ο Πολιτιστικός-Λαογραφικός σύλλογος «Εσθήτα», ο Πολιτιστικός και Αιμοδοτικός σύλλογος Αμπελώνα «Αγία Παρασκευή». Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπέγραψε η Αιμιλία Γιαννοπούλου ενώ στην εκδήλωση υπήρχε υγειονομική-ναυαγοσωστική παρουσία από εθελοντές της πολιτικής προστασία του Δήμου Ήλιδας.

Η πραγματικά εντυπωσιακή στιγμή της βραδιάς ήταν η παρέλαση όλων των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων που συμμετείχαν με παραδοσιακές στολές στον κεντρικό και παραλιακό δρόμο του Κατακόλου, η οποία «ντύθηκε» μουσικά υπό τους ήχους του Τμήματος της μπάντας του Στρατού Ξηράς.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πτωχός: «Είμαστε έτοιμοι για καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική»

otavoice

Π.Ν.Α: Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη στην Κω

otavoice

Π.Α: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

otavoice

Π.Δ.Μ: Σύσκεψη για το Φωτοβολταϊκό σταθμό στην Δ.Κ. Λευκάρων

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «Αγκαλιά με ένα δέντρο συνυπάρχω»

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε οκτώ περιφέρειες

otavoice