OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καλαντζής: «Ζητώ την στήριξη, για να κάνω τον Δήμο Παλλήνης ευρωπαϊκό την επόμενη πενταετία»

Η υποψηφιότητα μου για Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης για τέταρτη φορά (εκλεγμένος από το 2010 έως σήμερα), είναι γιατί θέλω να φανώ χρήσιμος για την πόλη μου.

– Λίγες εβδομάδες μετά από την υποψηφιότητα μου για Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών στην Ανατολική Αττική, τόσο στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όσο και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου,

– αποδέχθηκα την πρόταση του σημερινού δημάρχου Παλλήνης Θανάση Ζούτσου να συμμετάσχω τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

– για να βοηθήσω προκειμένου να κάνουμε τον Δήμο Παλλήνης έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο, πρότυπο και πρωτοποριακό.

– Ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών συμμετείχα τα τελευταία χρόνια σε πολλά ευρωπαϊκά φόρα στο εξωτερικό με θέμα τις πόλεις του μέλλοντος, μίλησα, τοποθετήθηκα και πρότεινα βέλτιστες πρακτικές

– στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη λειτουργία ενός δήμου,

– για τις πράσινες πολιτικές, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη, με ποδηλατοδρόμους, έξυπνες μεταφορές, πράσινα πάρκα και καθαρή ενέργεια.

– Έκανα επαφές και συνομίλησα με επιτυχημένους δημάρχους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων και με περιφερειάρχες, οι οποίοι οδηγούν το αύριο στην ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Ηγούμαι της μεγαλύτερης ομάδας ευρωπαίων νέων αυτοδιοικητικών, που ανήκουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα της Ευρώπης, από τις Σκανδιναβικές χώρες ως αυτές της Βαλτικής και από τις χώρες του Νότου στη Μεσόγειο ως τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

– Η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών από πόλεις που καινοτομούν σε πολλούς τομείς, με κάνει πλέον να

– μπορώ να μεταδώσω και να φέρω στον Δήμο Παλλήνης, στον Γέρακα, την Παλλήνη και την Ανθούσα, τις βέλτιστες πρακτικές των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων

– για να κάνουμε τον Δήμο μας περισσότερο έξυπνο και πιο πράσινο.

– Η δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τον Δήμαρχο Παλλήνης και την ομάδα του σε θέματα υποδομών στην πόλη, όπως η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου σε όλο τον Δήμο, οι υποδομές για φυσικό αέριο, η οδοποιία, η ολοκλήρωση και λειτουργία των Δημαρχείων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, οι σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα σχολεία, τα σύγχρονα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα,

– θα μας επιτρέψουν να περάσουμε τον Δήμο Παλλήνης σύντομα στο επόμενο στάδιο, αυτό της εξέλιξης του

– ως ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού δήμου, που θα είναι σε όλες τις υπηρεσίες προς τον πολίτη,

– ψηφιοποιημένος (ήδη ο Δήμος Παλλήνης είναι ενταγμένος από τους πρώτους δήμους της χώρας στο Gov. gr) και

– θα παρέχει πολύ πράσινο σε κάθε σημείο της πόλης, με χώρους για περίπατο και ποδήλατο, κάτι που ήδη σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε και αναμένεται να αποδοθεί στους δημότες μέσα στην επόμενη πενταετία (σύγχρονοι ποδηλατόδρομοι και χώροι αναψυχής και άθλησης σε Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα).

– Η επόμενη πενταετία με Δήμαρχο της πόλης τον Θανάση Ζούτσο θα είναι επικεντρωμένη στην ακόμη μεγαλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων που υπάρχουν στις Βρυξέλλες και αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

– Η γνώση μου και οι προσβάσεις μου στην ευρωπαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν τα εργαλεία να κάνουμε τον Δήμο Παλλήνης ευρωπαϊκό, πιο έξυπνο και πράσινο και για αυτό θέλω να φανώ χρήσιμος στην πόλη μου την επόμενη πενταετία, χωρίς μια μέρα να πάει χαμένη.

– Ζητώ την ψήφο και τη στήριξη των συνδημοτών μου σε Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας πρότυπη και ευρωπαϊκή.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice