OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μπέος: «Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη, προστατεύστε τη ζωή σας»

Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου – Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί – Πάνω από 80 πόντους τα ορμητικά νερά – Το 80% της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι

«Η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Έκκληση. Κλειστείτε στα σπίτια σας, πηγαίνετε σε ψηλότερους ορόφους, προστατεύστε τη ζωή σας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δε μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε», αναφέρει σε ένα δραματικό του μήνυμα στο thenewspaper.gr.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή το βίντεο της ΕΡΤ από τον Κραυσίδωνα.

Δραματική είναι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης του Βόλου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias.

Ανησυχητική είναι η εικόνα που καταγράφεται αυτή την ώρα και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνά το ύψος του υπογείου, σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Υπόγεια και τραπεζαρία έχουν πλημμυρίσει.

Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς έχει δεχθεί η Πυροσβεστική από την Αγριά και Αλυκές με τα νερά να έχουν φτάσει τους 80 πόντους και να σπεύδουν Πυροσβέστες και ΕΜΑΚ. Στην Αγριά υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το gegonota.news, o χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της συμβολής των οδών Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος.

Το τοπικό μέσο αναφέρει πως σπίτια πλημμυρίζουν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και ισόγειες κατοικίες.

Στη φωτογραφία που ανέβασε η τοπική ιστοσελίδα thenewspaper.gr, η στάθμη της θάλασσας φαίνεται να έχει φτάσει μέχρι και τον προβλήτα του λιμανιού και την παραλία της πόλης, η οποία έχει βυθιστεί κυριολεκτικά στα λασπόνερα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κοζάνης: «Στηρίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων μας»

otavoice

Εργασίες συντήρησης στα σχολεία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice

Π.Δ.Μ: Σύσκεψη για την ανθεκτικότητα των φραγμάτων

otavoice

Π.Β.Α: Σύσκεψη για το έργο του Οδικού Άξονα Αγία Παρασκευή – Πέτρα

otavoice

Κ. Πελετίδης: Στηρίζουμε τους αδιόριστους επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (2Γ/2022)

otavoice

Π.Π: Σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

otavoice