OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δημοσκόπηση: Ξεκάθαρο προβάδισμα Κάρναβου στην Καλλιθέα-Εκλογή από τον α΄ γύρο

Παράσταση για ένα ρόλο φαίνεται πως είναι η υπόθεση εκλογής δημάρχου στον δήμο Καλλιθέας, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr.

Για τρίτη θητεία οδεύει ο νυν δήμαρχος και Ά Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ , Δημήτρης Κάρναβος αφού φαίνεται ξεκάθαρα να υπερβαίνει κατά πολύ το όριο αυτοδυναμίας του 43%, που θέτει ο εκλογικός νόμος. Ακόμη και αν δεν είναι ικανοποιημένοι πλήρως οι δημότες Καλλιθέας φαίνεται ότι εμπιστεύονται την διοίκηση Κάρναβου, συγκρίνοντας την με αυτές που πέρασαν στο παρελθόν και αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του συνδιεκδικητή πρώην δημάρχου Κώστα Ασκούνη.

Σε αυτό έχει συμβάλει και η θεσμική αναγνώριση και τι διεθνές κύρος του Δημάρχου Καλλιθέας τόσο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας που είναι σήμερα Α΄ Αντιπρόεδρος, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα στο βασικό ερώτημα “Ποιόν θα ψηφίζατε την Κυριακή” ο κ. Κάρναβος συγκεντρώνει το 42% των προτιμήσεων και ο βασικός αντίπαλος του Κώστας Ασκούνης μόλις το 27,7%, ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί μετά βίας ξεπερνούν αθροιστικά το 10%.  Στο δείγμα το 17% καταγράφεται ως αναποφάσιστοι που με μια απλή αναγωγή σύμφωνα με τα δεδομένα της δημοσκόπησης, εκτοξεύει τον συνδυασμό του κ. Κάρναβου πέριξ του 50%.

Είναι ξεκάθαρο πως όχι μόνο έχει προβάδισμα πρωτιάς αλλά και αυτοδυναμίας. Έτσι εκτός συνταρακτικού απροόπτου φαίνεται η εκλογή δημάρχου Καλλιθέας να είναι υπόθεση πρώτου γύρου.

Πάνω σε αυτή την λογική εργάζεται και το επιτελείο του στοχεύοντας να καθαρίσουν από την πρώτη Κυριακή και με την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά την εκλογική αναμέτρηση.

Σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης που επιβεβαιώνουν και τα αριθμητικά εκλογικά δεδομένα είναι ο βαθμός ικανοποίησης από την παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου που ανέρχονται οι θετικές γνώμες στο 46,4%, η παράσταση νίκης που δίνει στον κ. Κάρναβο 48,6% έναντι μόλις 19,6% του Κώστα Ασκούνη. Ακόμη και σε περίπτωση δεύτερου γύρου η εκλογή Κάρναβου σύμφωνα με την γνώμη των ερωτηθέντων θεωρείται δεδομένη (47,3% έναντι 33,4%)

Επίσης σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για την εικόνα των υποψηφίων  στο σύνολο των ερωτηθέντων με τις θετικές γνώμες για τον Δημήτρη Κάρναβο να φτάνουν στο 53%, ενώ μόλις το 27,7% θεωρεί πως η κατάσταση στην πόλη επί θητείας του έχει χειροτερέψει.

Τέλος όσον αναφορά την γνώμη των πολιτών για το έργο της δημοτικής αρχής στους τομείς δράσης της  είναι στην πρώτη θέση των θετικών γνωμών ο τομέας Πολιτισμός-Αθλητισμός με 58,9%, η εξυπηρέτηση των δημοτών( βασικό στοιχείο σχέσης δήμου-πολιτών) με 53,9%, η Παιδεία με 41,7% και ακολουθεί η Κοινωνική Πολιτική με 40,7%.

Ζητήματα όπως η ασφάλεια είναι χαμηλά αλλά έχουν να κάνουν και με την κεντρική διοίκηση αφού δεν είναι αποκλειστικής ευθύνης του δήμου, ο οποίος λειτουργεί συμπληρωματικά. Στον τομέα που φαίνεται από την πλευρά των πολιτών να υπάρχει πρόβλημα και χρειάζεται βελτίωση, είναι ο τομέας Καθαριότητας αφού οι θετικές γνώμες είναι στο 38,4%.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

otavoice

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice