OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Eνημερωτική δράση Δήμου Αλμυρού και East-West Greece, για την ανακύκλωση ρούχων

Ο Δήμος Αλμυρού στα πλαίσια της συνεργασίας του με την εταιρία East-West Greece, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, διοργάνωσαν στη κεντρική πλατεία του Αλμυρού ενημερωτική δράση με δημιουργικό εργαστήριο ανακύκλωσης ρούχων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Στον Δήμο Αλμυρού έχει αναπτυχθεί δίκτυο με 30 μοβ κάδους συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Στους πρώτους 5 μήνες που λειτουργεί το δίκτυο έχουν συγκεντρωθεί περίπου 25 τόνοι αυτών των ειδών μειώνοντας κατά αντίστοιχο όγκο τα στερεά απορρίμματα που διατέθηκαν για υγειονομική ταφή στο Χ.Υ.Τ.Α. Βόλου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την διαδικασία ανακύκλωσης, να δημιουργήσουν χρήσιμες κατασκευές από μεταχειρισμένα ρούχα, να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την ανακύκλωση και να παίξουν με παιχνίδια που είχε επιμεληθεί η εταιρία.

Στη δράση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Αλμυρού, ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου κ. Λεωνίδας Βούλγαρης.

Η πρόθεση του Δήμου Αλμυρού είναι η εμπέδωση των δημοτών της ιδέας της ανακύκλωσης με διαφορετικές εκφάνσεις της, όπως η ανακύκλωση στους μπλε κάδους, των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και μεταγενέστερα με την ανάπτυξη δικτύου μεταλλικών κάδων συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων & λιπών.

Δεσμευόμαστε παράλληλα με την ανάπτυξη των δικτύων ανακύκλωσης και για άλλες παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις.

Ευχαριστούμε την East-West Greece για τη θετική ανταποκριση της στην δράση αυτη και την συνολικά καλή συνεργασία μας.

Από την πλευρά της η εταιρία East West Greece σε ανακοίνωση της αναφέρει:
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Αλμυρού όχι μόνο για την συνεργασία μας αλλά και που μας παρείχε την δυνατότητα να μεταδώσουμε το έργο και την λειτουργία μας ακόμα παραπάνω.
Είναι χαρά μας, να συνεργαζόμαστε με Δήμους που δραστηριοποιούνται με πυγμή στον τομέα του περιβάλλοντος και αγωνίζονται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στον Δήμο Αλμυρού για την δράση του και την προσπάθεια του να προωθήσει περιβαλλοντικά πρότυπα και συνήθειες στους πολίτες του. Ευελπιστούμε για επιπλέων ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

otavoice

Δ.Καλαμαριάς: Επίσκεψη Χρύσας Αράπογλου, στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»

otavoice

Παρουσίαση της έκθεσης «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την Ελευθερία της»

otavoice

Ν. Καραΐσκος- Αιγιάλεια: «Καθαρή πόλη είναι αυτή που την προσέχουν όλοι»

otavoice

Δ.Σπάρτης: Καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων

otavoice

Δ.Κοζάνης: Δημιουργία κυκλικού κόμβου για την προστασία πεζών και οδηγών

otavoice