OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καραγιάννης: Είναι ντροπιαστικό- Ανεπαρκής η θωράκιση του δήμου Μακρακώμης

Το τελευταίο 24ωρο και η Δυτική Φθιώτιδα έγινε δέκτης ενός πολύ μεγάλου υδάτινου φορτίου με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν κατολισθήσεις και υλικές ζημίες, αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης Κώστας Καραγιάννης. 
Δυστυχώς, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, η ανεπαρκής θωράκιση του Δήμου και στα πλημμυρικά φαινόμενα, για τα οποία ουκ ολίγα χρήματα έχει λάβει ως έκτακτες χρηματοδοτήσεις.
Χρήματα για τα οποία ουδέποτε υπήρξε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ενημέρωση για το πού και πώς διοχετεύτηκαν και ορισμένες από αυτές, γιατί καθυστέρησαν σημαντικά να αξιοποιηθούν.
Είναι ντροπιαστικό, 3 χρόνια από τον Ιανό και με ενισχύσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, να ακούγονται φράσεις “μια από τα ίδια, ένας ακόμα Ιανός κλπ” και να μετράμε πληγές στα ίδια σημεία.
Ακόμα και τα αντανακλαστικά των υπευθύνων της πολιτικής προστασίας αποδείχθηκαν ξανά μειωμένα, αν πάρουμε παράδειγμα από την Μάκρη, όπου εμφανίστηκαν με σχεδόν 2 ώρες καθυστέρηση και ενώ είχαν ήδη αρχίσει να ενεργούν οχήματα της Περιφέρειας, για να επιδοθούν σε μία ακόμη φωτογράφιση (όπως άλλωστε συνηθίζουν).
Εμείς επιμένουμε στην πρόληψη, γιατί μόνο αυτή μπορεί να φέρει σωστά αποτελέσματα, επισημαίνει ο κ. Καραγιάννης και συνεχίζει:
Έργα ορεινής υδρονομίας σε συνδυασμό με αντιπλημμυρικά έργα εντός οικισμών, τακτική συντήρηση και καθαρισμός τάφρων και αγωγών ομβρίων μπορούν να προστατέψουν αποτελεσματικά ζωές και περιουσίες.
Το τρέχον ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προσφέρουν ευκαιρίες χρηματοδότησης έργων όπως είναι η δασοτεχνική διευθέτηση χειμάρρων και η θωράκιση εντός οικισμών, τις οποίες ο Δήμος οφείλει επιτέλους να εκμεταλλευτεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια Υπουργεία.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων εστιάζοντας στους τρόπους προστασίας των δημοτών και στα μέσα με τα οποία μπορούν να θωρακίσουν οι ίδιοι τα σπίτια και τις ιδιοκτησίες τους.
Για να σταματήσουμε επιτέλους να καταγράφουμε ζημιές και να αρχίσουμε να τις προλαμβάνουμε.

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice