OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιστορικές στιγμές θα ζήσει από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ολόκληρη η Ηλεία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη για πρώτη φορά στον Νομό μας και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ανδραβίδας-Κυλλήνης μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου!

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης κοινής πρόσκλησης της Ι.Μ. Ηλείας και των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πύργου, με αφορμή την Ημερίδα με τίτλο:  «Η κοινή αειφόρος συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον – Εκφάνσεις του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στις 4 Σεπτεμβρίου. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμο Πύργου, σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, την Ι.Μ. Ηλείας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης»

«Είναι μοναδικό γεγονός για την Ηλεία η έλευση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην περιοχή μας, καθώς και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα ξεκίνησαν από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου υπό την σκέπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας. Μαζί πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και δώσαμε την επίσημη πρόσκληση, ενώ παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστήριξε το όλο εγχείρημα.  Είναι ιστορική στιγμή για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, για τον Δήμο Πύργου και για όλη την Ηλεία. Θα δεχθούμε τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και για πέντε ημέρες όλα φώτα της δημοσιότητας  θα είναι πάνω μας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα αφιχθεί, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας όπου θα γίνει η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους.

Στις 11 θα αφιχθεί στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία.

Στις 11:45 θα αφιχθεί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον Δήμαρχο κ. Λέντζα Ιωάννη, και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα στην Κυλλήνη.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στον Πύργο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης από τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσει χορευτικές εκδηλώσεις από το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους συλλόγους, στην πλατεία του Πύργου.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ στις 12:15 ο Πατριάρχης θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ηλείας, όπου θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Το βράδυ στις 8:00 θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου θα ξεναγηθεί, ενώ θα παρακολουθήσει και συναυλία από την Μεικτή χορωδία Μυρτουντίων και την Μεικτή χορωδία Λυκείου Ελληνίδων στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να παρακολουθήσει Ημερίδα περιβαλλοντικού περιεχομένου, με συνεργαζόμενους φορείς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τα φροντιστήρια βιωσιμότητας των Δήμων Πύργου και Ανδραβίδας–Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, του Συλλόγου Φίλων της Φύσης, με θέμα: «Η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία».

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναγιώτατος θα ξεναγηθεί στην πόλη του Πύργου και ακολούθως θα παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Έκφρασις» με το έργο «Το πανηγύρι του ΚεχαΪδη».

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παλαιοπαναγιά) στη Μανωλάδα. Ακολούθως θα επισκεφθεί τη Βάρδα, τα Λεχαινά, το Κάστρο Χλεμούτσι και την Ιερά Μονή Βλαχερνών στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραστεί στη λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φείας και θα συναντηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Aldemar με γνωστούς σεφ, με θέμα την τοπική γαστρονομία. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, μετά την ξενάγησή του στα κτήματα Μερκούρη και Μπριτζίκη, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας για την Κωνσταντινούπολη.

*Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice