OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΝΑ: Βελτίωση του υφισταμένου Δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Τήλου

Στο στάδιο της υλοποίησης περνά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έργο της βελτίωσης του υφισταμένου Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Τήλου, ενός έργου σημαντικού για το νησί, που μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά από καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων που το “ταλαιπώρησαν”.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, προχώρησαν στην υπογραφή εργολαβικής σύμβασης, με την  ανάδοχο εταιρεία,  «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε – ΡΑΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ & ΣΙΑ Ε.Ε.», ύψους 619.246,46 € (χωρίς Φ.Π.Α. 24%).  Το έργο, αρχικού συνολικού προϋπολογισμού 1.012.520,26 €, χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Νότιο Αιγαίο 2017 – 2020.  

Aφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα, συνολικού μήκους περίπου 2.800 μ. στο νησί της Τήλου, που ανήκει εξ ολοκλήρου στο δίκτυο NATURA 2000. Περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας και ασφάλειας, την απορροή υδάτων, τη μόρφωση των πρανών και την αποφυγή της μόλυνσης για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού.

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου:

  • Έριστος  – Αγία Ειρήνη – Δρόμο Λιβαδίων
  • Θέση «Πελεκητάδος» – Δρόμο Λιβαδίων Θέση «Βουρναράς»
  • Από «Φιλοξένια» – Αγία Ειρήνη
  • Από Δρόμο Λιβαδίων Θέση ‘Βασιλούς» – Δρόμο Εριστού Θέση «Κενά»

Το έργο προβλέπεται να βελτιώσει την ασφάλεια των μετακινήσεων των περιοχών του Μεγάλου Χωριού και της Ερίστου, αναβαθμίζοντας, τόσο τη ζωή των μόνιμων κατοίκων, όσο και την κυκλοφορία του τουριστών του νησιού, αυξάνοντας τις προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού.

Χατζημάρκος: Η δουλειά στο Νότιο Αιγαίο δεν διακόπτεται από τίποτα

Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους νησιωτικούς δήμους, για την εκτέλεση του έργου έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τήλου, που εξασφάλισε και την χρηματοδότηση του έργου, βάσει της οποίας  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  ανέλαβε  τον ρόλο της αναθέτουσας και επιβλέπουσας αρχής.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος τονίζει με νόημα πως:

Η δουλειά στο Νότιο Αιγαίο, είναι γνωστό ότι δεν διακόπτεται από τίποτα. Καλημέρα, καλή εβδομάδα!
Την σύμβαση για το έργο της βελτίωσης του Δημοτικού Οδικού Δικτύου της Τήλου, υπογράψαμε μετά από 2 (!) χρόνια από την δημοπράτηση του. Ναι, δύο χρόνια! Τόσο χρόνο πήρε αυτή η δημοπράτηση, μέχρι να τελειώσει η δικαστική διαμάχη μεταξύ των διαγωνιζομένων εταιρειών. Και για όσα προβλέπει η νομοθεσία μας και βέβαια δίνει ως δικαιώματα στους συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς, σίγουρα δεν θα απαντήσουμε εμείς. Σημαντικοί δρόμοι της Τήλου, όπως η διαδρομή Εριστος-Αγία Ειρήνη, θα αλλάξουν μορφή μετά από την μελέτη που έκανε και την χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Τήλου για αυτό το έργο και την πλάτη που έβαλε η Περιφέρεια μας για την δημοπράτηση και την υλοποίηση του έργου.

“Τι θές και παίρνεις πάνω σου έργα των Δήμων για τα οποία ακούς, χωρίς να φταις, και όλα όσα συνήθως ακολουθούν ένα έργο που αργεί να ξεκινήσει λόγω των νομικών προνομίων που η νομοθεσία μας δίνει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες;” μου λένε συχνά πολλοί φίλοι αλλά και συνάδελφοι. Δεν πειράζει, είναι η απάντηση μου. Εμείς είμαστε πιστοί στη συνεργασία και δεν επιτρέπουμε να χάσει κάποιο νησί μας την ευκαιρία να προχωρήσει ένα έργο που έχει ανάγκη, γιατί κανείς δεν βρέθηκε να το στηρίξει Τεχνικά, ίσως και λόγω αυτών των προβλημάτων.
Στο τέλος, της οποιασδήποτε διαδρομής, όσο βασανιστική και να είναι, μένει το έργο που οι πολίτες επιζητούν. Εμείς, παραμένουμε σταθεροί στον δρόμο που κάνει την ζωή μας καλύτερη

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

otavoice

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice