OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Χορωδία Δήμου Μεσολογγίου, στην Επετειακή Συνάντηση

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου συνεπήρε το πολυπληθές κοινό που παρευρέθηκε στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα», 100+1 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και της Μ.Ασίας που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα , παρουσίασε πέντε νοσταλγικά και διαχρονικά τραγούδια:

Στου Βοσπόρου τ αγιονέρια
Μνήμη Μεσολόγγι
Θαλασσάκι μου
Σμυρνιωτοπούλα και Πολίτισσα
Ανατολή

Με το πιάνο συνόδευσε τη Χορωδία ο Mάνος Πανόπουλος, με το κλαρινέτο ο Νικόλας Χολέβας και με το βιολί ο Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης. Έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν Μέλη της Χορωδίας όταν τοποθέτησαν αναμμένα κεριά στη σκηνή, φωτίζοντας τη μνήμη των χαμένων Αλησμόνητων Πατρίδων. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κοινού για την καλλιτεχνική απόδοση τιμής στον ξεριζωμένο Ελληνισμό της Μικρασίας ήταν φανερή και εκφράστηκε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση – αφιέρωμα στα 100+1 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή, ολοκληρώθηκε με το τραγούδι: “Μια σμυρνιά στο παραθύρι”, που το απέδωσαν όλες οι χορωδίες μαζί.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

otavoice

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice