Το 2ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2023» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καμένων Βούρλων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο κοινών δράσεων προβολής και προώθησης της ευρύτερης περιοχής για την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση, φέτος επανερχόμαστε πιο δυναμικά το τριήμερο 1 έως 3 Σεπτεμβρίου 2023 επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη (έναντι Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος) με τη συμμετοχή 22 επαγγελματιών!
Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, Δήμος , Επιμελητήριο και Επαγγελματίες να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των τοπικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, να προσελκύσουν επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.
Κύριο μέλημά μας είναι να ταυτίσουμε την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται.
Στα Καμένα Βούρλα, θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της δράσης ενότητες με βασικούς άξονες: Ποιοτικά Προϊόντα – Γαστρονομία – Τουρισμός – Ανάδειξη τοπικής ταυτότητας.
Ημέρες και ώρες πραγματοποίησης «FOOD FEST 2023»
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 |
19:00 – 00:00 |
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:00 – 00:00 |
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:00 – 00:00 |
Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις:
– Το Σάββατο (2/9) στις 21:00 θα διασκεδάσουν μουσικά τους παρευρισκομένους οι Νίκος Μανέτας και Θάνος Φυσέκης.
– Την Κυριακή (3/9) στις 20:00 θα μαγειρέψουμε με τα δικά μας προϊόντα σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.
Φώτης Καίσαρης – Φιλέτο χοιρινό μενταγιόν με πέστο βασιλικού, κελυφωτό φυστίκι και τοπικές ταλιατέλες.
Φρανκ Τσιλιπάνος – Κριθάροτο με μύδια και κατίκι Δομοκού.
Στέλιος Βεζύρης – Κόκορας κρασάτος μπαλοτίνα με τοπικές χυλόπιτες.