OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Σταμάτα- Άμεση ενεργοποίηση του δήμου Διονύσου

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα  στην περιοχή Αμυγδαλέζα, στην Σταμάτα Αττικής, που τελικά κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να την θέσουν υπό έλεγχο.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επίγεια και εναέρια μέσα, της Αστυνομίας, των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και γειτονικών περιοχών, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος καθώς και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών  του Δήμου Διονύσου, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων,  η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και αποφεύχθηκε η επέκτασή της. Επίσης, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκαν σπίτια δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση του Δήμου Διονύσου, που κινητοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου και κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Παράλληλα διέθεσε λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας για την μεταφορά των κατοίκων. Επίσης κάλεσε τους εθελοντές να συνεργαστούν με τις αρχές.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πεδίο, έχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός του δήμου και γίνεται μεγάλη προσπάθεια  από τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπιστεί άμεσα το γεγονός πριν πάρει διαστάσεις και δημιουργηθούν προβλήματα.

 

Καλύτερη η κατάσταση αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωση του ο Δήμος Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε:

«Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέδραμαν: Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου, Αντιδημάρχους και αιρετούς. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου να είμαστε σε εγρήγορση και να κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προστασία της περιοχής μας και των συμπολιτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice