OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: «Μπορούμε να έχουμε δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

«Μπορούμε να έχουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων»

Σήμερα στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή | Θερμή υποδοχή στον Ηλία Σταμέλο από τους εργαζόμενους του δήμου

Υπόθεση του λαού της Καισαριανής γίνεται η μάχη που δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο στις κάλπες του β’ γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε περιοδεία, κάθε συνάντηση και πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποιεί, ενόψει και της αποψινής συγκέντρωσης, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Την Τρίτη, ο υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Σταμέλος περιόδευσε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο της Καισαριανής, με τον λαό της πόλης να εκφράζει εγκάρδια τη στήριξη και την αισιοδοξία του για επικράτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο κόσμος, που εκείνη την ώρα έκανε τις αγορές του, υποδεχόταν τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ευχές να έχει η  Καισαριανή, δημοτική αρχή σύμμαχο και στήριγμα του λαού της. Μετέφεραν μηνύματα στήριξης στη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ άλλοι δήλωναν αποφασισμένοι  αυτή την Κυριακή να κάνουν το βήμα στήριξης που δεν έκαναν στις 8 Οκτώβρη. Πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωναν ήδη το «παρών» στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Αντίστοιχη υποδοχή συνάντησε και το κλιμάκιο και στην περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Να μη λείψει κανείς από αυτή τη μάχη κάλεσε ο Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος συνομίλησε με πολύ κόσμο εισπράττοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για την απήχηση των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την αναγνώριση της μαχητικής στάσης της  από κάθε θέση.

Χτες, για μια ακόμα φορά οι ζεστές αγκαλιές και τα χαμόγελα κυριάρχησαν στην περιοδεία του Ηλία Σταμέλου σε εργαζόμενους του δήμου (σε καθαριότητα, συνεργεία και διοικητικές υπηρεσίες).

Η πολύ μαζική παρουσία των εργαζομένων στις συζητήσεις και στα «πηγαδάκια», η θερμή ανταπόκρισή τους, απέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι ο λαός της Καισαριανής έχει πείρα και ότι θα την αξιοποιήσει προς όφελός του αυτήν την Κυριακή.

«Αυτήν τη βδομάδα μπορέσαμε και χαμογελάσαμε». «Τέσσερα χρόνια και το μόνο που κάνουν είναι να μας κουνάνε το χέρι. Μαζί σας ήταν αλλιώς. Μαζί εργαζόμασταν, αντιμετωπίζαμε δυσκολίες και σχεδιάζαμε». «Η εντιμότητα και η στάση ζωής σας λέει πολλά». Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα λόγια των εργαζομένων προς την αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με το άγχος και την αγωνία που εξέφρασαν για τις αποψιλωμένες δομές του δήμου, την τεράστια έλλειψη προσωπικού, τον αγώνα των συμβασιούχων, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους αθλητισμού και στις πολιτιστικές δομές.

«Το πρώτο βήμα έγινε. Αυτήν την Κυριακή μπορούμε να έχουμε μια μεγάλη νίκη για την Καισαριανή, για τους εργαζόμενους του δήμου, για τους κατοίκους και τη νεολαία, ανεξάρτητα από το τι στήριξε ο καθένας στον α’ γύρο», ανέφερε στους εργαζόμενους ο Ηλ. Σταμέλος, «για να εκλεγεί ξανά δημοτική αρχή στο πλευρό του λαού, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, για να επιστρέψουν το χαμόγελο και η ελπίδα στην πόλη».

Ο Ηλ. Σταμέλος στάθηκε στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη σε ραδιοφωνικό σταθμό ο απερχόμενος δήμαρχος και αντίπαλός στις κάλπες της Κυριακής, Χρ. Βοσκόπουλος, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλαζονεία, τον χλευασμό, τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου, διαπομπεύοντάς σας μάλιστα δημόσια».

«Θεωρεί ότι όλοι εσείς οι εργαζόμενοι και το σωματείο σας, οι δημοκρατικές σας λειτουργίες, οι συλλογικές σας αποφάσεις για να υπερασπιστείτε το δικαίωμα στη δουλειά, το εισόδημά σας, να υπάρχουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας, οι διεκδικήσεις σας ενάντια στην εντατικοποίηση και υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου μας, είστε …καθεστώς!

Δεν είπε βέβαια πως αυτός και η διοίκησή του θέλουν να κάνουν καθεστώς τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις καθυστερήσεις μισθών, την εργασία με ημερομηνία λήξης.

Δεν ακούσαμε τον κ. Βοσκόπουλο να λέει τίποτα για το καθεστώς που επιβάλλουν οι αντεργατικοί νόμοι, με πιο πρόσφατο αυτόν του Γεωργιάδη, που θεσμοθετεί τις 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα.

Αυτό θεωρεί “πρόοδο” και αντιμετωπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τις ανάγκες σας ως “στασιμότητα” και “μιζέρια”. Ας έρθει μια μέρα να δουλέψει με τους όρους που εργάζεστε εσείς. Ας ζήσει με τους μισθούς που ζείτε εσείς, που τους κατατρώνε η ακρίβεια και η φοροληστεία.

Τον ενοχλεί ότι οι εργαζόμενοι έχετε τη δύναμη και περήφανα με το σωματείο σας διεκδικείτε όσα σας αξίζουν, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια.

Η στάση Βοσκόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου, που κρατάνε με νύχια και με δόντια όρθιες τις υπηρεσίες του δήμου, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για εσάς αλλά και όλους τους κατοίκους.

Την Κυριακή κλείνουμε την παρένθεση της διοίκησης που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του δήμου ως εχθρούς.

Την Κυριακή μπορούμε να έχουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων του δήμου στις αγωνίες και τις ανάγκες σας. Μαζί μπορούμε!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλ. Σταμέλος αναφέρθηκε και σε άλλο ένα ψέμα που κυκλοφορεί στην Καισαριανή τις τελευταίες μέρες, το οποίο αφορά τις αναπλάσεις του Σκοπευτηρίου και της πλατείας Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

«Λένε, δεν θα προχωρήσουμε τα έργα! Μα δικά μας έργα και σχέδια ήταν αυτά. Επί της δικής μας διοίκησης είχαν ξεκινήσει οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα».

Θύμισε μάλιστα ότι όλοι μαζί οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι του δήμου, μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή, είχαν δώσει με επιτυχία τη μάχη για να φύγει η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο, να αποδοθεί στον λαό. «Ο Χρ. Βοσκόπουλος τότε, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, έλεγε ότι έπρεπε να την αποζημιώσουμε με τα λεφτά του φορολογούμενου λαού», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χτες το απόγευμα ο Ηλ. Σταμέλος μαζί με αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιόδευσε σε γηπεδάκια και αθλητικούς χώρους της πόλης, όπου συνομίλησε θερμά με κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα Πέμπτη στις 10.30 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα μαγαζιά της Ανω Καισαριανής. Στις 12 μ. θα επισκεφτεί τη δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου και τα «Ξύλινα», στις 17.00 το Α’ ΚΑΠΗ Καισαριανής, ενώ στις 20.00 θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice