Λαμπρές ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ρόδο, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Οι καλές καιρικές συνθήκες και η υψηλή -για την εποχή θερμοκρασία, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου που κατέκλυσε την Πλατεία Ελευθερίας για να παρακολουθήσει την μεγάλη παρέλαση.
Το πρωί, έγινε με κάθε επισημότητα η έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας, με την συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της φιλαρμονικής της. Τιμές κατά τη Δοξολογία απέδωσε η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Συρόπουλος Δανιήλ συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στο κέντρο της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.
Αργότερα, εψάλει, επιμνημόσυνη δέηση κι έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.
Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου, των Δημοτικών Σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με την Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησαν τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ενώ στις 5μ.μ. έγινε και η επίσημη υποστολή της σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.
Πηγή realvoice995.gr