OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΕ Αν. Αττικής: 28 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα του παλαιού οικισμού Αχαρνών

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών και την κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης, προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ.

Το έργο θα δημοπρατηθεί σύντομα και σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις ανάντη εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας. Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές η μελέτη επικαιροποιήθηκε, ώστε τα έργα να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα της λεκάνης απορροής και να αντιμετωπίζουν μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα.

 

Ειδικότερα η μελέτη αφορά σε:

– Οριστική υδραυλική μελέτη δεξαμενής ανάσχεσης όγκου 25.085 m3 και των έργων προσαγωγής, υπερχείλισης, προσαγωγής και εκβολής στο ρέμα Εσχατιάς

– Οριστική μελέτη δικτύου αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 8,260 km της κεντρικής και νότιας ζώνης της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών, ενώ αποδέκτης του συνόλου των αγωγών είναι ο κατασκευασμένος ορθογωνικός αγωγός της οδού Λιοσίων με εκροή στο ρέμα Εσχατιάς.

Το έργο αυτό, μαζί με την κατασκευή συλλέκτηρα Σ2 και τη δεξαμενή ανάσχεσης Δ2, το οποίο ήδη εκτελείται από την Περιφέρεια, αναμένεται να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την περιοχή του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: «Μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά του Αυγούστου που έπληξε την Πάρνηθα και περιοχές του Δήμου Αχαρνών, προβήκαμε σε επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών. Στόχος μας πάντα η μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας των αντιπλημμυρικών έργων».

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice