OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αρκαδία: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Ως πρότυπη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων χαρακτηρίζεται αυτή της Παλαιοχούνης στην Αρκαδία που εγκαινίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 8/11 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει τα 167 εκατομμύρια ευρώ. Λειτουργεί βάση της κυκλικής οικονομίας με ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης στη συγκεκριμένη ομάδα παράγεται πράσινη ενέργεια που εξυπηρετεί 6.000 νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα για την Πελοπόννησο με τη λειτουργία των τριών πλέον μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων Παλαιοχούνη, Καλλιρόη, Σκάλα και των δυο σταθμών μεταφόρτωσης σε Αργις και Σπαθοβούνι για τους 26 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανακοίνωσε πως θα διατεθούν 600 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη μονάδων επεξεργασίας σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι άθλιες χωματερές οι όγκοι σκουπιδιών γίνονται παρελθόν. Και η διαχείριση απορριμμάτων μετατρέπει ένα πρόβλημα σε προωθητικό μοχλό για το μέλλον της χώρας», είπε για να συνεχίσει για τα οφέλη στην Περιφέρεια αλλά και στο σύνολο της Ελλάδας: «Αυτή η μονάδα δεν απαλλάσσει απλά την περιφέρεια από το βραχνά της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης ανακουφίζει τους φορολογούμενους από τα συνεχή πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει καθαρή, φθηνή ενέργεια, δημιουργώντας και νέες αγορές ταυτόχρονα για ανακυκλώσιμα υλικά, για δευτερογενές καύσιμο».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με το έργο δημιουργήθηκαν 800 θέσεις εργασίας, και 200 στη φάση της λειτουργίας. Έκανε δε, ξεχωριστή μνεία στην ενεργειακή εξοικονόμηση που φέρνει η κυκλική οικονομία καθώς θα τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια 6.000 νοικοκυριά.

Επιπλέον με τη μονάδα εκπέμπονται 24.000 τόνοι λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας χαιρέτησε το έργο και χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα για την Περιφέρεια και την Ελλάδα.
«Κάναμε ένα βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στους 26 δήμους της Περιφέριεας».

Ο ίδιος θύμισε τις έντονες αντιδράσεις που αντιμετώπισε το έργο αλλά χάρη στη στήριξη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Συνάντηση Χαρίτση – Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

Kινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

otavoice

Δ. Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών – Όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice