OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με καθολικό ΑΞΙΟΣ υποδέχτηκε η Πτολεμαΐδα τον Μητροπολίτη κ. Ειρηναίο

Με καθολικό ΑΞΙΟΣ που αναφώνησε το πλήθος πιστών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας η επίσημη υποδοχή του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου, στην περιοχή της Εορδαίας.

Είχε προηγηθεί η υποδοχή του σε λιτή εκδήλωση έξω από το δημαρχείο της πόλης. Η λιτή τελετή υποδοχής του νεοενθρονισθέντα Ιεράρχη έγινε υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου, μπροστά στο δημαρχείο στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Πέμπτης, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς καλωσόρισε εκ μέρους του λαού της Εορδαίας το νέο Μητροπολίτη.

«Ήρθατε γεμάτος αγάπη και σχέδια από την άλλη πλευρά της Ελλάδας, όχι στην Εσχατιά της Ελλάδας αλλά εδώ που αρχίζει η Ελλάδα και δεν τελειώνει. Η παρουσία σας εδώ είναι προάγγελος ότι οι ναοί μας θα έχουν περισσότερο κόσμο, η εκκλησία θα βοηθήσει περισσότερο κόσμο. Σας παρακαλώ θερμά να ακούτε την κοινωνία…», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ενώ παράλληλα προσέφερε στον κ.κ. Ειρηναίο ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο που συμβολίζει την ποδιά που χρησιμοποίησε η Κύριος στο Μυστικό Δείπνο.

Με την άφιξη του νέου μητροπολίτη στον Ιερό Ναό, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου, σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες, ενώ είσοδος ήταν στρωμένη με δάφνες. Εντός του ναού το λόγο έλαβε και ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ο οποίος υπηρέτησε τη Μητρόπολη για 24 έτη.

Εντός του κατάμεστου από κόσμο ιερού ναού ακολούθησε το εκκλησιαστικό τελετουργικό, με τον νέο Μητροπολίτη να αναμένεται να έρθει εκ νέου στην Εορδαία την Κυριακή για να ιερουργήσει, ενώ θα ζητήσει να έχει γραφείο και στην Πτολεμαΐδα, ώστε να έρχεται για τα εκκλησιαστικά ζητήματα και στην περιοχή, εκτός από την έδρα της Μητρόπολης, όπου είναι η Φλώρινα.

Πηγή e-ptolemeos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice