OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μιχάλης Κούπκας: «Ο ρόλος της Θεσσαλονίκης είναι αναμφίβολα κομβικός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

Θεσσαλονίκη, 1 Νοεμβρίου 2023. Από το βήμα του πρώτου διεθνούς συνεδρίου, Southeast Europe Connectivity Forum (SECF) ο Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «ο ρόλος της Θεσσαλονίκης είναι αναμφίβολα κομβικός στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε πως σήμερα η πρωτεύουσα της Μακεδονίας εξελίσσεται σε τεχνολογικό hub της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Pfizer, CISCO, Deloitte, Deutsche Telekom, Accenture, Chubb Insurance επέλεξαν την πόλη μας για να επενδύσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, παρά το γεγονός ότι βιώνουμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το κόστος του χρήματος έχει αυξηθεί, «οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αφήνουν σημαντικά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς καταγράφουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο Αντιδήμαρχος αναφερόμενος στη συνδεσιμότητα και τις συνέργειες σημείωσε πως «στο παρελθόν είχαμε συνηθίσει να μιλάμε για startups και για εταιρείες τεχνολογίας που κατά βάση έτρεχαν νέοι άνθρωποι. Αυτό με τα χρόνια αλλάζει και πλέον μιλάμε για την πρόκληση συνεργασίας νεοφυών επιχειρήσεων με παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδου, προκειμένου οι δεύτερες να μπορούν να βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα τους. Σ’ αυτή την προσπάθεια, έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στην πόλη εξαιρετικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, που μαζί με την προοπτική που δημιουργεί η λειτουργία του THESSINTEC, μπορούν να μοχλεύσουν δυνάμεις και να απογειώσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της πόλης».

Καταλήγοντας ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι «σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, που έχουν ως βάση χρηματοδότησης εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος είναι να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε υπόδειγμα έξυπνης πόλης και να βελτιώσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της».

Σχετικά Άρθρα

Μαρία Καμμά: Η Τήλος έδειξε πάλι την ανθρωπιά της

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σβήστηκε η φωτιά στην παρολύμπια περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου

otavoice

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού: “Περί… δημοσιογραφίας ο λόγος!”

otavoice

Δ. Μαραθώνος: Μεταφορά τροφίμων και νερών με έμφαση στον Βαρνάβα

otavoice

Ευχές για την εορτή της Παναγίας, του δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου ΠΕΔΙΝ

otavoice

Δ. Μυτιλήνης: Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Θερμής

otavoice