OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συναλλαγές χωρίς μετρητά, από σήμερα στο Δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο της ψηφιακής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλάζει τον τρόπο βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων και δίνει πλέον νέες δυνατότητες πληρωμών στους πολίτες.

Εισάγει νέα εργαλεία για την απεικόνιση και εξαγωγή λογιστικών δεδομένων και ψηφιοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα η Οικονομική Διεύθυνση προχώρησε στην εισαγωγή νέων λειτουργιών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών τόσο στην αποτύπωση όσο και στην είσπραξη οφειλών προς το Δήμο και συγκεκριμένα σε:
α) νέο τρόπο αποτύπωσης των βεβαιωμένων οφειλών με την έ⃨𝜿𝜹𝝄𝝈𝜼 𝝉𝜶𝝊𝝉ό𝝉𝜼𝝉𝜶ς 𝝄𝝋𝜺𝜾𝝀ής 🀫 𝜿𝜶𝜾 𝝅𝝀𝜼𝝆𝝎𝝁ής αυτών εύκολα και γρήγορα από οπουδήποτε, μέσω του Ηλεκτρονικού Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ Α.Ε. και
β) νέα δυνατότητα για τους πολίτες, πληρωμής οφειλών μέσω της εφαρμογής «𝝥𝝺𝝶𝞀ώ𝝼𝞈 𝝜𝝺𝝴𝝹𝞃𝞀𝝾𝝼𝝸𝝹ά (𝗢𝗽𝗲𝗻 𝟭 – 𝗘𝗮𝘀𝘆 𝗽𝗮𝘆)».

Η Ταυτότητα Οφειλής είναι ένας μοναδικός 𝝹𝞈𝝳𝝸𝝹ός 𝝿𝝺𝝶𝞀𝞈𝝻ής (𝗥𝗙) που αναγνωρίζει οφειλέτη και είδος οφειλής και παρέχει στους πολίτες την δυνατότητα πληρωμής χωρίς να απαιτείται από αυτούς η γνώση των λογαριασμών IBAN του Δήμου.
Η μεταφορά της πίστωσης σε λογαριασμό του Δήμου γίνεται μέσω του Ηλεκτρονικού Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ Α.Ε. Με την Ταυτότητα Οφειλής, οι οφειλέτες του Δήμου έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τις οφειλές τους από όπου αυτοί κρίνουν σκόπιμο ακόμη και μέσω του κινητού τους. H πληρωμή αυτή είναι άμεσα ταυτοποιήσιμη (ως προς τον συναλλασσόμενο και το είδος της οφειλής) από το Ταμείο του Δήμου, και η απόδειξη είσπραξης εκδίδεται και αποστέλλεται άμεσα στον ενδιαφερόμενο.

Τέλος τα μετρητά

Από σήμερα 1η Νοεμβρίου 2023 σταματούν οι πληρωμές οφειλών με χρήση μετρητών στο Ταμείο του Δήμου Θέρμης. Κάθε πληρωμή που πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο Ταμείο του Δήμου, θα μπορεί πλέον να γίνεται μόνο με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας όλων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων. Οι δυνατότητες που παρέχονται στους υπόχρεους για την εξόφληση των οφειλών τους στο Δήμο Θέρμης είναι οι παρακάτω:

1. Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών μέσω της υπηρεσίας “𝝥𝝠𝝜𝝦𝝮𝝢𝝮 𝝜𝝠𝝚𝝟𝝩𝝦𝝤𝝢𝝞𝝟𝝖” στο https://www.thermi.gov.gr/ με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
2. Ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω e-banking ή σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα διατηρούν λογαριασμό, με χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής RF που αναγράφεται στη σχετική ειδοποίηση.
3. Στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, Δευτέρα έως Πέμπτη, 08:30 – 13:00, 𝝁έ𝝈𝝎 𝑷𝑶𝑺 με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice