OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ξεκινά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, υλοποιεί με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά τον «Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης 2023-2024» για τους μαθητές των όλων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση με τη λειτουργία της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας
https://followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/.

Σήμερα Πέμπτη 21/12 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της δράσης “Follow Green” στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΖΙΚΗΣ”.

O Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοσμά Γυμνόπουλο παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μίλησαν με τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, θα συλλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετούνται εντός των σχολικών μονάδων.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία διαγωνισμού:

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό και ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» με link http://followgreen.gr/ampelokipi-menemeni/contest, όπου είναι προσβάσιμη σε όλους.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, για τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας, να δωρίσουν έως 100 πόντους μηνιαίως, στα συμμετέχοντα σχολεία, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Υπενθυμίζουμε, πως στον Σχολικό Μαραθώνιο 2022-2023, τα αποτέλεσμα των σχολείων που συμμετείχαν ήταν εντυπωσιακά, καθώς συλλέχθηκαν 26.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από 3.006 μαθητές.

Η υπεύθυνη του «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου μετέφερε το δικό της μήνυμα για την έναρξη της δράσης

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές που συμμετέχουν και την φετινή σχολική χρονιά σε αυτή την ουσιαστική πρωτοβουλία. Η παροχή των ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή των κουτιών αλουμινίου και η επιβράβευση των καλύτερων προσπαθειών είναι το ελάχιστό που μπορούμε να κάνουμε για να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Κάθε κουτί που πηγαίνει στον σωστό κάδο εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Ευελπιστούμε και φέτος οι μαθητές να δείξουν τον ίδιο ζήλο για ανακύκλωση, να αναγνωρίζουν τα οφέλη της και να αναπτύξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice