OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας: Εξασφαλισμένη η μεταφορά των σκουπιδιών μας για όλο το 2024!

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, δόθηκε η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μεταφορά με ισχύ ως τις 31-12-2024, απόφαση που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενδεδειγμένη υποδομή διαχείρισης στο νησί μας, αποτρέπεται για μια ακόμη χρονιά η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας από την ανεξέλεγκτη συσσώρευση των σκουπιδιών, αναφέρει η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. 

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Θ. Σκυλακάκη, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, δύνανται να μεταφερθούν τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως εξής:

🔹 Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024 στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων του ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας, ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., στην Π.Ε. Κοζάνης και

🔹 Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024, στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ-ΧΥΤ) του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Από την αρχή της θητείας μας διεκδικήσαμε και πετύχαμε να απομακρυνθούν τα βουνά από τα σκουπίδια από τους δρόμους μας και να τα μεταφέρουμε εκτός Κέρκυρας, αφού αυτή ήταν και παραμένει η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση.

Έτσι και τώρα, αιτηθήκαμε και λάβαμε την απαραίτητη έγκριση εξασφαλίζοντας τη μεταφορά των σκουπιδιών μας εκτός Κέρκυρας και για όλη τη νέα χρονιά, το 2024.

Γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας και η υποχρέωσή μας απέναντι στους συνδημότες μας για την διασφάλιση της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της υγείας όλων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

otavoice

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων – Οι αποφάσεις

otavoice

Στο δημαρχείο Γλυφάδας, συναντήθηκαν Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Παπανικολάου

otavoice

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice